”Nästan otäckt stor favorit på V75”

70

favorit v75

Hallå där…
…amatörtränaren Ulrika Rehn, Örnsköldsvik, som har femårige valacken Voulez Vous till start i V75-7 på lördagen som blir loppets klare favorit.
– Det är klart att jag tror på honom. Problemet nu är att han börjar bli så stor favorit att det nästan känns lite otäckt!

Det handlar om en häst från Stig H Johansson som du har på leasing sedan i våras.
– Det är min sambos farbror Hans Sundqvist vi hyr hästen av. Han äger From Above och vi har tagit över några avkommor efter den hingsten som inte funkat hos de stora travtränarna. Senast hade vi Trottningen, ett helsyskon med den här filuren Voulez Vous.
Berätta lite om hästen som tagit två segrar och en tredjeplats i din träning?
– Han har haft lite småtrassel men inga stora skador. Problem som ändå stört honom under hela karriären. Egentligen har vi inte gjort några märkvärdigheter annat än gett hästen mycket tid med massage och sådant. Vi har en djupsandbana han går galoppintervaller i och blivit lite starkare och spänstigare av det.
Ni har testat Voulez Vous tre gånger i V75. Vad talar för att det kan bli full pott den här gången på Bergsåker?
– Läget, framför allt. Hästen är ju startsnabb. Om man bortser från att han börjar bli lite väl mycket streckad (skratt) så tycker jag faktiskt att läget talar för honom.
Han klev undan i spets på ett bra sätt näst senast. Tvåa i den senaste starten i Östersund där han var favoritspelad.
– Han var inte lika fin i Östersund då ha slet ganska ont på banan som var lite för lös för hans smak. Han blev trött då. Antingen var det banan eller så kan formen vara på väg ner efter att hästen varit i otroligt bra slag hela hösten. Sådant är svårt att veta då vi bara ridtränar honom mellan starterna. Han känns i alla fall lika pigg och fin som vanligt.
Kusken Ove A Lindqvist uttalade sig i TV12 på fredagen att han trodde på bra chans om hästen kommer till ledningen och att han siktar dit. Vad säger du?
– Allt beror ju på om hästen sköter sig bakom bilen. I en start i september i Bollnäs blev han skrämd av en annan häst före start som touchade honom i sidan och sedan dundrade in i vingen. Det tog en start att komma över det där (startgalopp vid segern 19/9) och vi hoppas att han ska sköta sig lika bra som näst senast i Skellefteå då han tog spets utan problem.
H-u-r pass startsnabb är Voulez Vous?
– Nu har han klivit upp en klass och jag har inte riktigt koll på vad de andra kan. Men vår häst har ju varit riktigt snabb i tidigare omgivningar i varje fall. Förmodligen går han med skor runt om, jättelätta aluminiumskor. Vill Ove så kör vi barfota fram, från att hästen har gått med skor i några starter nu.
Du har alltid hållit dig framme i amatörtoppen i Västernorrland. Vilken häst håller du som din bästa genom tiderna?
– Det är ju Eternal (född 1997). Han tog två segrar i V75 och vann silverdivisionen som elvaåring.
Sysslar du med hästar på heltid numera?
– Nej då, jag sysslar med ekonomi på ett sågverk och sitter framför datorn när jag inte sitter bakom mina hästar.

Fotnot: V75-omgången på Bergsåker bjuder på en jackpot där en ensam vinnare med sju rätt enligt prognoserna kan vinna 49 miljoner kronor.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.