Norman till Bollnäs för att vinna

24
norman till bollnäs
Unghästlöftet Sloppy Joe, här med Erik Adielsson i sulkyn, är tillbaka efter skador och på lördag startar han i V75 i Bollnäs. Foto av CLAES KÄRRSTRAND

Han var väldigt lovande som treåring och radade upp segrarna.
Sloppy Joe spåddes en lysande framtid men skador har stoppat honom.
Nu är hästen tillbaka efter nästan två års frånvaro och startar i V75.
– Vi åker till Bollnäs för att vinna, säger tränaren Peter G Norman.

Sommartravet rullar vidare och nästa anhalt på lördag är Bollnästravet.
I den femte avdelningen startar Peter G Norman sin Sloppy Joe. Det var hästen som han trodde skulle bli hans nya stjärna efter en lovande inledning på treårssäsongen. Sloppy Joe vann fyra lopp på de sex första starterna och övertygade.
– Han visade stor potential och vann både försök till Breeders Crown tidigt och auktionsloppet. Han kvalade även in till E3-finalen. Tyvärr blev han skadad och det har varit mycket strul under lång tid. Han har blivit opererad i sina knän under uppehållet. Men nu är han på väg tillbaka, säger Peter G Norman.

”Har drivet i steget som många inte har”
Sloppy Joe hade inte startat sedan september 2014 när han gjorde comeback för en dryg månad sedan. Han blev fyra efter ett bra slutvarv via tredjespår runt slutkurvan.
– Han gick helt okej då. Banan var väldigt hård den dagen och han trivdes inte helt på den. Han gick ett bra sistavarv och gick fort sista femhundra metrarna. Det blev lite av ett taktiklopp. Hästen blir lite stum i kroppen men gick helt okej.
Hur har han tagit det loppet?
– Benen ser bra ut och allting annat också. Han var lite stel i någon vecka direkt efteråt men sedan har han tränat på och känns fin. Det är en väldigt kraftfull häst som lägger mycket mark under sig när han springer. Han har det där drivet i steget som man inte känner hos många andra hästar. Det räcker att man rör lite med tömmen bara så får man gensvar direkt. Det är hans styrka.
– Han har det mesta en bra häst ska ha men tyvärr lite sköra ben, säger Norman.

”Blir första barfota nu – blir även jänkarvagn”
På lördag startar Sloppy Joe i Klass I-försöket inom V75. Han har spår tre bakom startbilen och körs av Peter G Norman som är optimistisk.
– Läget är bra och vi är med för att försöka vinna. Sedan får man se om han har för lite lopp i kroppen för att han ska vara redo eller inte. Men han känns bra och jag har förhoppningar om att vara med och strida. Vi åker till Bollnäs för att vinna men sedan får man vara realistisk och tänka på historiken han har varit med om med skadorna. Men jag skulle inte tappa hakan om han vinner.
– Det ska i alla fall bli spännande att se hur långt han räcker redan nu. Det känns som att han ska komma tillbaka på en bra nivå igen. Sedan får vi se om han är redo för stordåd redan nu, säger Peter G Norman.
Hur tänker du kring balans och utrustning?
– Planen är att köra barfota bak för första gången i karriären. Han ska även få en jänkarvagn på sig den här gången. Huvudlaget har jag inte bestämt ännu, jag ska köra ett jobb till under veckan och bestämma efter det. Men det kan bli tal om helstängt huvudlag. Han har inte varit någon blixt från start tidigare men öppnat helt okej.
Du har ytterligare två hästar till start inom V75. Chanserna där?
– Både Xanthis Amazing och Impression (V75-1) är i bra form men det blev ett väldigt tufft lopp så det blir svårt för båda att räcka till seger. De kommer i alla fall att tävla barfota runt om för första gången båda två.

Föregående artikelV75 system och analys till Bollnäs 30 juli 2016
Nästa artikelV75 resultat lördag 30 juli 2016 från Bollnäs

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.