Nu laddas norskägde Lionel mot VM-loppet

100

Nu laddas norskägde Lionel mot VM-loppet

I Elitloppet blev det en försöksseger och en femteplats i finalen.
Nu laddas norskägde Lionel mot VM-loppet i New York i oktober.

När franske Bold Eagle galopperade bort sig i försöket till Elitloppet passade Göran Antonsen på med Lionel och vann loppet från positionen utvändigt ledaren.
Lionel klev ur äventyret på Solvalla med en hedrande femteplats i finalen vilket lett till att hästen har en plats klar i International Trot – ”VM-loppet” – på Yonkers Raceway i höst om allt går enligt planerna.
Storloppspromotorn Klaus Koch har varit i kontakt med tränaren Daniel Redén och ägaren Göran Antonsen och sonderat terrängen.
– Lionel var helt fantastisk i elitloppsförsöket. Att hästen är bra visste vi. Nu visade han en extra dimension då han klarade att gå i dödens över kort distans, säger Klaus Koch.

Cyber Lane siktas
International Trot körs 13 oktober över 2011 meter. Förstapriset kommer att vara lika högt som fjolårets upplaga då Twister Bi belönades med runt 4,7 miljoner kronor för sin seger.
Sedan tidigare har Johan Untersteiner gått ut på twitter med att Cyber Lane siktas mot loppet i New York.
– Det är Yonkers sportchef Steve Starr som gett mig ansvaret för att samla ihop hästar från Europa. Av tio startande är det vanligtvis sju hästar från Europa som blir aktuella, säger Klaus Koch.
Nyheten om Lionels VM-äventyr kläcktes i norska Rikstoto Direkte på onsdagskvällen.
– Vi har upplevt det mesta med hästen. En tur till Kanada och USA vore en perfekt avslutning på säsongen, sa ägaren och tidigare tränaren Göran Antonsen.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.