Nurmos avslöjar bästa chansen inför V75

329

image-26

Det är kriterieauktion och tävlingar i dagarna tre på Solvalla.
Timo Nurmos är på plats och brukar vara en flitig köpare på auktionerna.
Han har dessutom intressanta hästar till start i V75.
– Bon Frecia är min bästa chans på lördag, säger Nurmos.

Det kommande veckoslutet går i unghästarnas tecken på Solvalla.
Kriterieauktionen torsdag, fredag och lördag samt tävlingar fredag, lördag och söndag där landets största lopp för treåringar, Kriteriet och Oaks avgörs. Solvallatränaren Timo Nurmos har firat fina framgångar i unghästloppen genom åren men har ingen häst med i årets finaler. Sjukdomar och virus stoppade upp hela stallet under en längre period i somras men nu är stall Nurmos på gång igen. Timo är också en given gäst på unghästauktionerna och brukar varje år handla hästar och har ropat in flera som blivit mycket bra.
– Det här är en rolig vecka på Solvalla med trav i fyra dagar och sedan tre med auktioner. Det är kul att gå runt och titta och besiktiga hästarna. Först tränar vi hästarna hemma på morgonen och förmiddagen och sedan är det auktioner och tävlingar på eftermiddagen och kvällen, säger Timo Nurmos.
– På måndag åker jag till Lexington och där blir det en vecka med auktioner och att kolla på ettåringar. Auktioner på förmiddagen och tävlingar på eftermiddagen på The Red Mile. Jag brukar försöka åka över varje år och det är roligt.
– Exempelvis två av hästarna som är med i V75 på lördag har jag ropat in på auktion. Bon Frecia köpte jag på auktionen på Axevalla under Stochampionatet och Stylish Hanover ropade jag in i Harrisburgh, fortsätter Nurmos.

Bon Frecia i kanonform – kuskens fel senast
Nurmos har ropat in en hel del kriterie- och derbyhästar genom åren och en av dem är alltså Bon Frecia som startar i Gulddivisionsfinalen på lördag. Den V75-omgången kryddas med en jackpot där en ensam vinnare kan ta hem 41 miljoner kronor enbart på sju rätt. Bon Frecia har gjort tre starter efter ett uppehåll varav de två senaste i V75. Han har varit tvåa i gulddivisionen båda gångerna, först efter Occhione Jet och senast då han galopperade kort i starten men kom tillbaka strålande som tvåa bakom Nahar.
– Bon Frecia (V75-3) är mycket, mycket fint i ordning. Han har gjort kanonlopp varje gång på slutet utan att få vinna. I våras när han sprang 1.10,0 i Gävle var han inte ens på topp men nu är han i toppform. Galoppen senast tog kusken på sig då han tog upp hästen precis innan start. Han kan vara lite känslig i det läget och blev lite för ivrig, säger Nurmos.
– Han gick mycket bra efter galoppen och det är en allroundhäst som går över alla distanser. Man måste säga att han har varit bland de bästa i sin kull hela tiden. Han var med i Kriteriet och hade vunnit med lucka till slut men fick ingen plats och hade krafter kvar i mål. I derbyt så sprang han in i vingen på startbilen och galopperade. I fjol tog vi bort en lös benbit på honom men i övrigt så har han aldrig haft några problem med skador utan det är en väldigt fräsch häst. Han har inte gjort så många starter ännu och kommer att göra bra ifrån sig i större sammanhang framöver.
– Han har tagit förra loppet bra och känts fin i lugna jobb under veckan. Läget är bra och jag är optimist. Det är vår bästa chans på lördag och det blir barfota runt om, helstängt huvudlag och jänkarvagn.

”Coldtown jättefin i torsdagsjobbet”

Du har ytterligare två V75-hästar till start i lördagens jackpotomgång. Chanserna där?
– Coldtown (V75-2) körde jag jobb med i morse (torsdag) och han kändes jättefin. Jag tycker inte att han var på topp när han vann i V75 senast men nu kändes han riktigt fin igen. Han har mycket utveckling kvar i sig men är trög och måste köras rejält hela tiden. Han har gått med helstängt huvudlag tidigare men nu är det inte omöjligt att vi kör med norskt huvudlag för första gången. När han var tvåa bakom Jeppas Maxi i Gävle i våras på 1.12,2 så var han ändå inte som bäst. Det är en vinnarhäst och jag tror på mycket bra chans. Barfota runt om igen.

– Buba Boko (V75-2) var bra som trea i V75 senast och jag tror att han är ännu bättre nu. Han hade haft en liten paus inför senaste starten och det är en rätt så trög häst som bara går framåt med loppen som han får. Han gick också jobb i morse (torsdag) och körde bredvid mig i samma jobb som jag körde Coldtown. Hästen såg bra ut men har tråkigt läge med spår elva och slår normalt inte Coldtown. Han går barfota runt om igen, säger Timo Nurmos.

Michael Carlsson

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelSkrällköpare på Kriterieauktionen!
Nästa artikelTummarna hålls för Kjelle inför EXTRA V75

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.