Tummarna hålls för Kjelle inför EXTRA V75

162

image-27

Ett helt liv på Solvalla.
Många hejar på ”Kjelle” på söndag och unnar honom segern med stort S.
Kjell Brandt hör till kategorien småtränare och hade en chans att kvala in till Svenskt Travoaks – och tog den.

I somras fyllde han 60, Kjell Brandt. Han uppskattar att han känner 90 procent av folket på Solvalla en vanlig tävlingsdag. Men så har han också nästan blivit synonym med banan efter 26 år som egen tränare och som han säger ett halvt liv som anställd dessförinnan.
– Jag var hos Berndt Lindstedt och Håkan Wallner väldigt länge och har dem att tacka för jättemycket. Solvalla blev mitt ställe redan 1968, säger Kjell Brandt.
Det är ett ständigt morsande i luften där Solvalla-tränaren drar fram. Den här veckan har folk stannat honom extra mycket och frågat om helgen.
Hur ska det bli nu på söndag, hur står det till med hästen?
Kjell Brandt har haft bra travare som Middle East och Poppes Fighter tidigare. Men aldrig haft det där riktiga läget på en klassisk seger.
– För mig som Solvallatränare är Elitloppet det största. Efter det kommer helt klart kriteriet och oaks. Så är det för mig i alla fall.
Kjell Brandts häst Secret Service har god chans att vinna det sistnämnda loppet. Svenskt Travoaks med 1,4 miljoner kronor i förstapris. Det största treåringsloppet för stona i landet går som den tredje avdelningen i Extra V75 på söndag.

”Enormt stort för mig”
Efter att ha travat sista varvet utvändigt ledaren i uttagningsloppet hade Secret Service inga problem att kliva undan för körande Örjan Kihlström.
Det blev känslosamt för tränare i segerintervjun efter loppet.
-Vad det skulle betyda att vinna Oaks på söndag är omöjligt att liksom ta på. Det skulle vara enormt stort för mig och för alla andra inblandade. Det skulle vara det största jag varit med om i så fall.
Kjell Brandt säger att det faktiskt kan gå vägen. Detta trots att han hade otur och fick välja spår sist av vinnarna i uttagningsloppen – det blev ett nionde i det andra ledet bakom bilen.
– Jag hade helst velat ha ett annat spår. Men nio k a n vara bra. Hon känns jätte-jättefin och med två lopp i kroppen hoppas jag att hon ska ha toppform på lördag. Jag både tror och hoppas att hon är med och gör upp om segern, så bra är hon.
Du kan kröna karriären med en riktig Solvalla-klassiker på söndag…
– Man vågar knappt tänka på det. Det ska klaffa naturligtvis. Men jag tror att hon är så bra att hon kan vinna loppet. Hon har visat att hon är tuff och kan köras fram direkt. Men jag tänker inte tala om för Jorma (Kontio) hur han ska köra – han har kört 60 000 lopp så det där grejar han! säger Kjelle och skrattar.

Mikael Wikner

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelNurmos avslöjar bästa chansen inför V75
Nästa artikelNästagångare 26 september-1 oktober 2014

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.