Nybrink: ”Nu ska vi tysta er – jag spikar”

145

För oss travspelare finns det två skolor.

Den moderna läran är att bry sig in i det sista och sluka information.

Vad hästarna heter spelar mindre roll.

Det är vad de har på sig som räknas.

Så kliv in i utrustningsdjungeln och informationskaoset. Om du lyckas sovra, kom ut med en skottkärra pengar.

Eller, kanske mer min stil och säkert aningen förlegat, stoppa fingrarna i öronen och hoppas att det jämnar ut sig, att det är vad hästarna presterat som avgör.

Tyvärr är det vanligare att typ ett vinner mer och oftare. Jag anar det i alla fall. Det som gör att jag inte hoppat på tåget är troligen obotlig travromantik.

I min värld är hästarna grejen och den som är bäst vinner, inte den som har dyraste och snabbaste utrustningen.

Olika tjänster

Hur som helst, jag förstår alla er som jagar info men har också noterat, med stigande irritation, hur vissa tränare verkar ha olika tjänster att erbjuda. Basinformationen går ut till den breda massan via tv, dags- och fackpress men sedan har de även premiumvarianter där en utvald (betalande/smörande?) klick får veta mer.

Varför de gör så begriper jag inte. Det är korkat. Om det handlar om att de får betalt eller andra förmåner är det illa.

Som det ser ut nu är det viktigt att alla får veta allt, i alla fall så länge inte Svensk Travsport inför standardutrustning och barfotaförbud för att dämpa hysterin.

V75-1: Floyd P.Boko borde smita till ledningen från springspår i ett lopp där få är startsnabba. Sen är det förstås bra chans. Hästen är sömning i stilen, liksom kusken men båda har förmågan att vakna när klockan ringer. Bakom hittar jag Vidivici C.C. som spurtade rappt i rövargäng senast, Frisco Flame som hade chockerande mycket sparat i lördags och So Gå Ikaros som ni ska kolla senaste starten på, det är en order. 

V75-2: Dårlåser på två från värdelösa lägen. Detta i Gävle där spets är överlägset med kort upplopp och snabb bana. Nej, smart har jag aldrig varit. Men både Oceanic Clearence och Guinea Boko är  bättre än de andra. Hoppas det är bra hästar som gäller.

V75-3: Om jag måste säger jag Dust Collector men det är nog omöjligt att gissa rätt här. Trust de Luxe är en ospelad med skrällchans.

V75-4: Nu har jag skärpt till mig och spikar Art Nökkve som står med tre ben i mål. Han är hur bra som helst barfota och möter hästar han hanterar. Värsta konkurrenten Vestpol Gladiator avfärdade han med ett par distinkta örfilar senast de möttes.

Slipper de bästa

V75-5: Regent Zet laddar för ledningen och slipper de bästa hästarna i Finland som han mött på slutet. Whitehouse Express är jag imponerad av – de dagar han är på topp brakar det bara till. Raffinos ska gå utan skor nu och alla moderna spelare ”får lite fjong”.

V75-6: Guldfinalen är häftig, här körs inte för andrapriset. Vinnaren släpps in i Elitloppet. Ta mina fem så kan ni njuta. Mest tror jag på Wild Honey, brunstig senast, vann ändå. Nu jäklar.

V75-7: Jag spikar Donatella Center som varit dunderbra på slutet och borde få en vettig resa. Ja, jag vet att Juhani Partanen inte vinner ihjäl sig på V75. På det sättet är vi lika. Men nu ska vi tysta er.

Helgens tips

1. 4 Donatella Center (Gävle, V75-7)

Bra hela tiden nu. Flög fram senast på V75. Spikas.

2. 7 Wild Honey (Gävle, V75-6)

Får jag känsla för. Speedar ner allt. Elitloppet nästa.

3. 14 Guinea Boko (Gävle, V75-2)

Tufft sto som körs till dödens och vinner. Tror jag.

Micke Nybrinks V75-system

V75-1: 6, 12, 4, 5 (res 9, 11)

V75-2: 14, 12 (res 7, 3)

V75-3: 9, 7, 3, 2, 6, 12, 8 (res 1, 11)

V75-4: 11 Art Nökkve (res 10, 1)

V75-5: 4, 10, 3 (res 1, 7)

V75-6: 7, 4, 1, 6, 5 (res 8, 2)

V75-7: 4 Donatella Center (res 5, 9)

840 rader/420 kronor

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet