Nybrink: ”Ta inte i så ni spricker…”

103

Ta inte i så ni spricker, det kan bli jackpott.

Men sporten är smått fenomenal för latituden.

Och om någon storfavorit förlorar är det förstås tv:s fel.

Eller en dum journalist som inget begriper.

Det fick vi lära oss förra veckan.

Innan vi slänger oss över V75 på Umåker – några noteringar och lärdomar från den senaste tiden:

 Kolla alltid i förväg med stortränarna och kuskarna vad du som journalist får skriva och säga, annars kan det bli avstängning. Däremot får den aktive givetvis säga vad han vill om vem som helst, på vilken nivå som helst.

 Andra aktiva tycker att envägskommunikation är den rätta vägen, att de informerar om ­hästen, inga frågor får ställas. Ungefär som Kim Jong Un.

 Stefan Melander tar ändå ­priset när han säger att det var tv:s fel att Disco Volante galopperade i söndags. Sug på den. Jepp, och om Nuncio förlorar Olympia­travet vet vi redan nu vems fel det är.

 Finns det någon häftigare än flygande spurtvinnare? Jag syftar på Månprinsen A.M, Delicious U.S, och Nadal Broline. Förresten, Nadal vinner väl finalen på Åby – ganska lätt?

Kan ge 185 spänn

Men åter till den härliga V75-omgången på Umåker. Sporten är svårslagen men däremot vill jag redan här varna känsliga spelare för att sju rätt kan ge 185 spänn. Men då får vi ju en jackpott till Olympiatravet. Win/win. Eller ja, ni fattar.

V75-1: Malkin har varit dunderbra och blir svårslagen om han är lika stark igen. Coffie U.N.G. vansinnestrimmades på V75 senast och tiltade redan efter 50 meter. Nu blir det mer sansad utrustning och spurten är hans vapen. Skrällvarning för Ängens Airman – rygg ledaren och slut?

V75-2: Månprinsen A.M. såklart, han är så fin. Men Odin Tabac är ingen dussinhäst och i SM var han grym när han bankade Månprinsen gul och blå. Westholm har tränat honom minutiöst i sex månader inför det här. Kan bli en sevärd ­duell eftersom båda har bakspår.

Tangen Haap låter Björn Karlsson ­kraftigt uppåt på. Han gasar och tror att han kör 1.20,3. Läckert.

V75-3: Propulsion får starta på samma långsida som de andra. Då är han en spik. Nej, just det, Bold Eagle är inte med.

V75-4: Om Global Thrust (också) vinner dör omgången för mig. Risken är uppenbar, Nurmos fyraåring är riktigt bra för klassen och har lopp i kroppen. Långresan med övernattning är vårt hopp, den kan fälla honom.

En drömuppgift

V75-5: Spetsläge på sprint och toppform, Pointillist har en drömuppgift. Om bara Dream Trotter släpper ledningen är röda mattan utrullad för Kevin Oscarsson som klär upp sig i jänkarvagn. Om det däremot strular vinner väl Cut Him Some Slack? Titta gärna på hans senaste lopp.

V75-6: Tobin Kronos, In Vain Sund och Cruzado dela Noche, tre musketörer där resten är kanonmat. Spåren avgör, Tobin leder runt om.

V75-7: Ganska svårt faktiskt, det tackar vi för. Nakoda Goj har jag spelat i alla starter utom senast för då vann hann. Mitt vanliga flyt. Formen är fortsatt kanon och jag matar på.

Helgens tips

1. 7 Ängens Airman (Umåker, V75-1)

Knallhårt emot, jag fattar. Men från rygg ledaren?

2. 11 Odin Tabac (Umåker, V75-2)

Har tränat i ett halvår. Kan inte nonchaleras.

3. 3 Nakoda Goj (Umåker, V75-7)

Fortsatt knallform. Fort­sätter jag mata med deg.

Micke Nybrinks V75-system

V75-1: 10, 9, 6, 2, 7 (res 8, 11)

V75-2: 10, 11, 4, 6 (res 5, 1)

V75-3: 7 Propulsion (res 3, 5)

V75-4: 3, 8, 9, 10, 2, 7, 11 (res 1, 6)

V75-5: 3, 9 (res 4, 10)

V75-6: 5 Tobin Kronos (res 7, 8)

V75-7: 3, 6, 7, 8, 4, 2 (res 5, 10)

1 680 rader/840 kronor

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet