Örjan Kihlström inför V75 Bergsåker 28 juni 2014

204

image-53

Örjan Kihlström är het inför V75- och E3-finalerna på Bergsåker och har flera riktigt bra chanser på förhand. Foto: Kanal 75.

Snacka om att vara het inför V75.
Örjan Kihlström kör båda E3-favoriterna Souchong och Al Dente, samt har flera intressanta styrningar i omgången.
– Det ser spännande ut. Al Dente är väl en av de hästar man kan tänka sig att spika, säger Kihlström.

Det är topptrav i lördagens V75-omgång på Bergsåker med V75- och E3-finaler. En som onekligen är nyckelkusk och kan få en härlig lördagseftermiddag är Örjan Kihlström. Han kör de båda storfavoriterna Souchong och Al Dente i E3-finalerna som vardera har 800 000 kronor i förstapris. Dessutom kör han ytterligare ett par hästar som kan vinna.
– Visst ser det bra ut på förhand. Men i den här sporten så kan det vara hårfint mellan succé och fiasko, säger stjärnkusken.

”Bättre än en vanlig häst”
Om vi börjar med tjejerna så har det treåriga stoet Souchong visat att hon är något extra. Hon har tagit tre segrar och en andraplats på fyra starter och den Roger Walmann-tränade hästen kan vara en blivande stjärna.
– Souchong (V75-2) är en väldigt fin märr som har gjort allting rätt från första början. Hon är klok och fin och rör sig bra. Fin fysik, bra löphuvud och teknik. En trevlig märr som inte har visat upp några svagheter ännu så länge, säger Örjan Kihlström.
– Det kändes första gången jag körde henne i debuten att hon var lite bättre än en vanlig häst. Sedan får vi se hur hon fortsätter att utvecklas. Helt klart har hon förutsättningar att gå långt men det är lite för tidigt ännu på säsongen att säga hur bra hon kan bli. En fingervisning om det kanske vi får på lördag men helt klart är hon lovande.
Vad säger du om E3-försöket som hon vann enkelt?
– Det blev ett ganska lämpligt lopp när hon kom till ledningen. Hon gjorde det verkligen på ett fint sätt och var långt ifrån tom i mål. Hästen kändes riktigt fin helt enkelt och har utvecklats hela tiden för varje start hon har gjort.
Uppgiften i finalen från spår två bakom startbilen?
– Vi har fått ett fint läge och visst tycker jag att hon ska tillhöra favoriterna. Det är klart att hon är en av de som har chansen att vinna. När det gäller startsnabbheten så har vi inte provat det ännu och det är ett oskrivet blad än så länge hur fort hon kan öppna.

”Gynnsamt med innerspår på Bergsåker”
I E3-finalen för hingstar och valacker spelar Kihlström huvudrollen igen och den här gången bakom Al Dente. Treårshingsten har vunnit åtta lopp på 13 starter och verkligen gått från klarhet till klarhet. Den Catarina Lundström-tränade jättetalangen jagar nu sin sjunde raka seger och frågan är egentligen hur bra Al Dente är.
– Al Dente (V75-6) är en jättefin häst som inte heller han har några svagheter. Han känns stark, rejäl och reglerbar. Dessutom har han visat att han är startsnabb vilket såklart är värdefullt, säger Örjan Kihlström.
Hur var intrycket i försöket där Al Dante vann lekande lätt?
– Det blev också ett lämpligt lopp. Han behöll ledningen från innerspåret och vann på ett fint sätt med krafter kvar. Han kändes lika fin som han har gjort en längre tid och har utvecklats med loppen.
– Vi fick chansen att välja spår först till finalen och vi valde spår ett. Jag tycker att hästen har visat att han är så pass startsnabb och dessutom är innerspåret på Bergsåker gynnsamt. Det är ett klart plus att ha spår ett bakom bilen där om man har en startsnabb häst.
Al Dente blir storfavorit i finalen. Hur pass bra chans tror du på?
– Det är klart att man måste tro på bra chans. Kanske är det så att han har lite större chans än Souchong i och med att han ser ut att ha bra chans att hålla ledningen. Med Souchong är det lite mer ovisst vad hon kommer att få för löpning.
Är Al Dente en bra V75-spik?
– Det där överlåter jag till spelarna att bedöma. Men det är väl en av de hästar som man kan tänka sig att spika, säger Kihlström.

”Har chans att vinna”

Du kör ytterligare ett par intressanta hästar inom V75. Vem eller vilka känns hetast på förhand?
– B.B.S.Pelleshan (V75-1) har varit jättefin på slutet och vann väldigt lätt senast efter att vi hade fått bestämma tempot i ledningen. Men normalt sett går det väl inte att slå Jeppas Maxi så bra som han har varit. Vi har ju även fått ett sämre spår än vad han har.
– Porthos Amok (V75-3) har varit riktigt fin i de senaste starterna och är väl en av flera som har chans att vinna i det här loppet. Han gick jättebra senast, jag körde lite från början och backade sedan ner invändigt. Men hästen gick bra in i mål när han fick fritt och visade fortsatt full form.
– O.P.’S Flirt (V75-7) kändes jättefin senast och det här är en bra häst. Nu är det hårdare emot den här gången och han har ett dåligt läge men det är som sagt en fin häst och förhoppningsvis gör han ett bra lopp igen.

Michael Carlsson

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelLunchdubbel Solvalla 27/6-2014
Nästa artikelV75-tips till Bergsåker 28 juni 2014

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.