På söndag kan Cuba Libre Ice fullborda en klassisk dubbel

126

På söndag kan Cuba Libre Ice fullborda en klassisk dubbel

På söndag kan Cuba Libre Ice fullborda en klassisk dubbel.
Då startar fjolårsvinnaren av det danske kriteriet i Danskt Travderby.
– Jag tycker absolut att han är segeraktuell, säger Halmstadtränaren Johan Untersteiner till Expressen TV.

Förra årets gick Cuba Libre Ice som tåget. Totalt elva starter resulterade i sex segrar, där triumfen i Danskt Travkriterium var kronan på verket. Men fyraåringssäsongen har inte gått lika spikrakt. Efter segern i årsdebuten hade han som bäst en femteplats innan han senast grejade derbybiljetten med en andraplats i sitt uttagningslopp.
– Det har varit mycket strul med honom i sommar. Det har varit mycket sjukdomar och han har gjort flera sämre prestationer. Han hade en sjukdomsbild innan försöket och hade stått över en del jobb och därför var jag väldigt glad att han gick så pass bra som han gjorde och tog sig till final, säger Johan Untersteiner i Expressen TV-programmet ”Untersteiners”.
– Allting har verkat jättebra efter försöket. Jag har kunnat träna på precis som jag önskar och förbereda honom exakt som jag vill, så jag tror att han kommer vara klart bättre i finalen. Jag hoppas att han kommer vara 20 meter bättre för det måste han nog vara för att kunna vinna.

Gynnas av längre distans
Danskt Travderby körs på Charlottenlund i Köpenhamn och upplägget skiljer sig från andra storlopp på det viset att uttagningslopp och final körs över olika distanser. I finalen, där 809 314 kronor väntar på vinnaren, ska hästarna avverka 500 meter mer än i uttagningen och springa tre varv.
– Det borde gynna honom. Kommer han vettigt på det så är han nog ganska tuff att tas med sista 700 meterna. Jag tycker absolut att han är segeraktuell, säger Johan Untersteiner.

”På tur för seger”
Halmstadtränaren har ytterligare tre hästar till start inom ramen för V75 och dessa kommenterar han också i tipsprogrammet.
– Flash Håleryd (V75-1) har gjort lite minicomeback och gjort några starter. Det går bättre och bättre för varje start och han vann senast från utvändigt ledaren på Kalmar. Visserligen var det mot lite enklare motstånd men han visade ändå att formen är på rätt väg.
– Steens häst (Bandit Brick) är väldigt bra och den har jag stor respekt för. Ett passande smygläge har vi i alla fall och jag tror att vi kan vara med och köra om fina pengar men vinna är nog långsökt.
– Roofie (V75-4) har spurtat riktigt bra från kön två gånger och varit tvåa. Jag tycker att formen verkligen är på väg uppåt igen och han står snart på tur för segern. Det är öppen klass nu och säkert lite tuffare konkurrens. Jag har sett några av hästarna som är med och de har visat riktigt bra kapacitet, så jag känner mig som en typisk outsider.
– Kadway Tanks (V75-5) är fortfarande i låg klass. Han har blivit kastrerad och fått en träningsperiod. Nu har han gjort två starter efter uppehåll. Lite seg i första starten men senast var han klart förbättrad. Han blev faktiskt helt fast och om luckan hade kommit, vilket den sånär gjorde 300 kvar, hade han nog kunnat vinna loppet. Innerspåret nu kan han nog inte utnyttja så det är risk att han blir över från start. Kapacitetsmässigt tror jag nog att han duger rätt så bra i det här loppet.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelTravtränaren Sofia Aronsson och hennes hästar hade änglavakt
Nästa artikelFem tippar V75 till Jägersro 1 september 2018

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.