Pensionärens chock – vann en kvarts miljon

22

pensionärens chock – vann en kvarts miljon

Mannen lämnar varje vecka in en Harry Boy för 50 kronor. Han brukar rätta sin gamla kupong hos tipsombudet först när han köper den nya, varpå han fick en rejäl chock när Vinnarambassadör Hans G Lindskog ringde och gratulerade till storvinsten.
– Jag trodde han skojade. Jag hade inte rättat raderna så jag visste inget och bara satt där som ett fån, säger han.

År 1993 lanserades Harry Boy tillsammans med premiären av V75®. Pensionären från Tibro har spelat tillsammans med hedershästen lika länge.
– Det har varit en tradition sedan många, många år tillbaka. Jag har väl gjort det sedan Harry Boy började. Då har man ingen att skylla på vet du. Då slipper man fylla i själv, berättar han om rutinen.

”Trägen vinner”
Genom åren har det blivit en del småvinster på hans kuponger, men inget som kommer i närheten av helgens vinst på totalt 243 010 kronor.
– Som mest har jag vunnit runt 6 000 kronor tidigare, men aldrig såhär. Men trägen vinner! Skrattar han.

Hästägare på 80-talet
Även om han numera enbart spelar med Harry Boys hjälp stod travintresset i full blom för 35 år sedan då han ägde flera egna travhästar. Han följde då ofta med på tävlingarna och hejade fram sina hästar på plats på banan.
– Jag var med och kollade när loppen gick. Det var spännande, speciellt i och med att man hade starthäst. En av hästarna vann flera lopp och såldes sedan för 80 000 kronor, vilket var väldigt mycket pengar på den tiden. Men den tiden är förbi nu, berättar han.
Numera blir det inga besök på travbanor, men intresset lever i stället vidare genom veckorutinen med Harry Boy till lördagarnas V75. Men pensionären följer sällan loppen, utan passar i stället på att låta det lokala tipsombudet rätta kupongen när han kommer in för att köpa en ny Harry.
– Det är lite olika vilken dag jag går in, men jag köper alltid en för just 50 kronor.

Traditionen lever vidare
Vinstpengarna finns i nuläget inga speciella planer för.
– Jag har inte hunnit smälta det än. Jag har ett bra liv med hus och sommarställe och har inga hål att stoppa det i. Men köpa lite whiskey ska jag i alla fall!
Och traditionen med Harry Boy lever vidare.
– Jag går dit som vanligt i veckan och köper min Harry.

Föregående artikelInför V86: Rönnings en gutt på g hos Torstemos
Nästa artikelInför V75: Tre chanser för Sjöström

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.