Per Nordström har stora drömmar

65

per nordström stora drömmar

Per Nordström har stora förhoppningar på Djali Boko på lördag. Foto av LARS JAKOBSSON

Opal Viking, Joke Face, Oasis Bi och Support Justice har alla vunnit Kjell P Dahlströms Minne.
På lördagen hoppas Per Nordström att Djali Bokos namn ska skrivas in i historieböckerna.
– Jag har en häst som är bra nog att vinna.

Storloppssäsongen har dragit igång på allvar och Kjell P Dahlströms Minne är det första loppet av dignitet för femåringarna. Loppet, som avgörs som V75-6, har samlat flera hästar som är på väg att ta steget in i den absoluta eliten. Vad sägs om Ivar Sånna, Tumble Dust, Calvin Borel, den nya norska stjärnan Papagayo E. och så Djali Boko.
Jägersrotränaren Per Nordström har vid flera tillfällen sagt att Djali Boko är den bästa häst han har tränat. Det har inte gått som på räls för Ready Cash-sonen och han har galopperat bort stora pengar. I år har hästen skött sig i de tre senaste starterna och verkar numera travsäker.
– Jag litar inte på honom ännu. Visst har han bättrat sig, han har blivit ett år äldre och mognat. Anja Frick har lagt ner ett stort arbete med honom och Djali Boko får en hel del dressyrträning vilket han trivs med, berättar Per.

Siktar mot Jubileumspokalen
Lördagens lopp är ett av delmålen under året för Djali Boko. Meningen är att hästen ska vara som allra bäst i augusti.
– Vi siktar förstås på Jubileumspokalen och jag har en långsiktig plan för honom. Djali Boko är inte i absolut toppform, men han känns väldigt bra i jobben och är bra nog att vara med och slåss om segern, tycker Per.
Vad gör du från start?
– Det bestämmer hästen själv. Det är lite som att spela rysk roulett. Är han väldigt laddad så bär det iväg och då kör jag nog i ledningen. I annat fall kör jag gärna i ryggar, Djali Boko är minst lika effektiv bakifrån.
Ändrar du något i balansen?
– Djali Boko har hov att springa barfota runt om, det beror väl lite på väder och vind. Barfota fram blir det i alla fall och sedan hänger jag på jänkarvagnen igen, det var tre starter sedan han gick med den och det gör nog en halv sekund.
Till sist, du ska tydligen flytta till en annan gård?
– Det stämmer, meningen är att vi ska vara på plats i månadsskiftet. Skönabäcks Säteri heter stället och här finns alla träningsmöjligheter man kan tänka sig, fem kilometer skogsslinga, en kilometer rundbana och sedan en bana i djupsand. Ägaren satsar verkligen på att detta ska bli en riktig träningscamp framöver. Just nu håller de på att bygga till elva nya boxar som jag får tillgång till och detta känns fantastiskt stimulerande.

 

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.