Peter G Norman inför V75 Axevalla

39

image-18

Hallå där…
…Peter G Norman, som har två hästar till start inom V75-spelet varav en av lördagens favoriter på Axevalla.

Valeur ser ut att bli favorit i V75-7/DD-2. Håller du med experterna och spelarna?
– Jaaeeh…det kanske är rätt…eller, nä jag tycker nog att Picasso Sama har läget och är hästen att slå om han behålla ledningen från innerspåret.
Det blev galopp 250 meter från mål senast. Vad hände?
– Det gick väldigt sakta första varvet och sedan väldigt snabbt till slut. Jag hade mycket att köra med men hästen ville för mycket och rumplade till när jag vred ut. Det gick för fort helt enkelt. Vi får väl se till att det inte blir en speeduppgörelse den här gången.
Vad har han gjort efter det loppet?
– Han har tränat på som vanligt i backen. Han gick ett lättare backjobb i fredags och ett backjobb i dag på tisdagen. Han kändes väldigt fin, inga konstigheter.
Hur ser du på uppgiften, spår 3 bakom bilen över 2 640 meter?
– Nej, men det ser tilltalade ut. Han möter ungefär samma hästar som sist, det är väl den norske hästen Global Republic som är ny i gänget och lite svårbedömd. Min häst har bra läge Örjan Kihlström i vagnen och bra form. Distansen har han vunnit lopp på tidigare, visserligen i lägre klass. Men som jag sa, det känns som att det är Picasso Sama att slå.
Du kör inte själv den här gången, varför?
– Det är enkelt, jag är inte hemma. När farsan fyllde 60 bjöd jag honom till USA. Vi ska fira honom i New York och det är planerat sedan länge. Han älskar hockey och är en stor NHL-fans så det blir gå på match både torsdag och lördag innan vi reser hem.
Blir det några ändringar mer än kuskbytet?
– Han gick med rycktussar för första gången sist, men jag behövde aldrig rycka dem så det är ju något nytt igen. Dessutom kommer vi att korta käkremen. Kanske var den lite lång senast och fick inte rätt stöd när han galopperade.
Hur ser du på chansen för Enge Lincoln i V75-4?
– Svårbedömd. Men vi gör några spännande ändringar och om de funkar till det positiva kan det bli kul. Han går sedan tidigare med helstängt huvudlag och nu över sprinterdistans och framspår planerar vi även barfota runt om och att köra honom i jänkarvagn. Han går fortsatt med bomull i öronen, annars är det lite all in.
Hur ser du på spår 5 och 1 640 meter autostart?
– Distansen tror jag en fördel. Han är kvick i benen. Han har även två lopp i kroppen nu och formen blir bättre och bättre. Det är ett skapligt läge och han är hyfsad ut.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.