V75-tips Axevalla 9 april 2016

63

V75TIPSET

Nu luktar det vår och det börjar bli bättre och bättre hästar som visar sig ute på ovalerna runt om i landet även om jag tycker denna V75-omgången känns lite småfattig men desto mer spelvänlig! Antingen vankas det lågutdelning eller så smäller det ordentligt. Jag tror på en försenad Påsksmäll men tyvärr har jag inte kassa nog till att strecka tillräckligt många men jag ska vara med och hugga i alla fall.

Vid första anblicken kan man snabbt konstatera att Reijo Liljendahl gästar Axevalla med två klara vinstbud och en av dem borde vinna – om inte bägge. Det som man på förhand kan se som omgångens fight är väl duellen mellan BBS Sugarlight och Papagayo E i Guld… eller smyger det med en överraskning där bakom? Läs vidare så får ni veta mer…. NU KÖR VI!

Här är V75-tipset till Axevalla från Alltomtrav.info

V75 AVD 1
Som sagt… har man inte spelkassa nog att ta med alla man vill så måste man ta ställning även om det känns obehagligt redan i första avdelningen.

Här chansspikas 6 TIGER MARKE. Jag tror Johnny lyckas vända runt tillräckligt bra från sjätte för att kunna utmana om spets och sen köra därifrån. Jag såg förra loppet och det var inget vidare från samma spår men jag tror det var en tillfällighet och chansar på att det går bra denna gången. Gången innan öppnades det bra från innerspår till vinst och jag litar på att det löser sig nu när Johnny Tkter tar över tömmarna från springspåret. Det naturliga motbudet eller kanske t o m spiken för de flesta är ju 12 STRONGHOLD och den kan mycket väl runda allt… och t o m kanske borde göra det. Men som sagt. Här tar jag ställning och spikar mot den förmodade favoriten.

 

V75 AVD 2
Ett öppet lärlingslopp som jag försöker lösa på fyra streck även om det känns som man skulle behöva det tredubbla… fast det är en häst som gör att jag drar ner på strecken.

12 GOOD’S OF NORWAY såg jag näst senast då den vann på ett bra sätt men senast kom den inte alls till från sitt fina spår och den starten väljer jag att inte se som nån värdemätare. Jag tror detta är en kuse som är ordentligt på G och bara vinner här om kusken lyckas lotsa fram den från ett aningens taskigt spår bakom bilen. Jag plockar med tre hästar till… 2 COYOTE ROADRUNNER får ny kusk och det är inte vilken som helst utan Oskar J A… känns alltid farligt att plocka bort honom i lärlingsloppen. Bra läge och bra form dessutom gör att vi streckar. 3 DELICIOUS BROWN får också ny kusk precis som det brukar vara i dessa lopp. Barfota fram denna gången och lite lättad bak = offensiv satsning men kan nog inte lura min nästa kuse på spets men kan vara en skräll från rygg ledaren. 6 SOUNDS GOOD blir väl favorit här och måste med på kupongen efter att ha tagit tre raka segrar på fint sätt. Barfota runt om och ni som känner till kusken förstår att det är snudd på garantispets om inget oförutsett inträffar.

 

V75 AVD 3
Dags för första sprinterloppet denna omgången och det är dessutom Silver så det ser jag fram emot! Tipset här går till 5 FIRE TO THE RAIN som comebackade på ett mersmakande sätt förra gången efter att ha varit borta i typ 20 månader. Spåret är bra och med förra loppet i kroppen så får den tipsnicken även om det finns en del bra motstånd. 1 FINAL OAK har blivit lite som pånyttfödd och från detta läget så kan det bli ett fint lopp. Blir det lite tempo som tänder till kusen lite extra så kan det skrälla till! 2 TRUST LAUNCHER vinner ju inte ihjäl sig precis men Peter U från detta läget kan vara farligt att plocka bort. Det har ju hänt att kusken spårat runt om ;). Sista strecket får 3 NEXT TO NONE SIB. Får Björn ledningen utan problem så är nog loppet över… men om Peter U har siktet inställt på spets blir det lite svårare… känns i vilket fall som helst bra att ha med bägge… OCH… en som kan gynnas om det blir lite körning är 9 TACK WEE som blir mitt sista streck här.  Debut i Silver men har ändå varit ute i tuffa lopp… smyger med här och vi blir inte förvånade om nosen hamnar först.

 

V75 AVD 4
Ännu ett sprinterlopp och denna gång i Klass I. Ett väldigt öppet lopp som jag ser det men här kör jag speltaktiken att närmaste väg till mål vinner och streckar de fem första hästarna. 1 TOPGEAR har ju inte haft nån tur precis i de senaste starterna men över denna distansen och med detta läget är det ett givet streck. Hästen är snabb ut och får nog rygg ledaren här som jag ser det.  2 SWEET’N SOUR AKEMA tippar jag och skiter i att Claes säger att distansen inte passar. Har vunnit förr över 1640 och kan göra det igen. Blev lite seg senast men det kanske kan bli gummibandseffekt nu. Ett måstestreck. 3 SUGARBOY PETOJ möter riktigt tufft motstånd nu men gillar distansen. Och när Goop sitter upp samt tränaren hotar med Jänkarvagn om han hittar nån så ökar ju vinstmöjligheterna. 4 BONJOUR SHANGRI LA smyger med här och tar många på speed om det blir lite fart. 5 ENGE LINCOLN har ett par lopp i kroppen nu och man ska prova med skoryck runtom och jänkarvagn denna gången. SE UPP!

 

V75 AVD 5
Ja ni läste ju att jag inledde med ett snack om Reijos två starter och här kommer min andra spik denna omgången. 1 M.T. KLARA har fått ett kanonläge och jag kan helt enkelt inte se henne förlora detta. Form, kusk, distans och läge = SPIK.

 

V75 AVD 6
Då var det dags för dagens mest intressanta lopp. Först hade jag tänkt spika men ångrade mig. Tilltänkt spik var 4 B.B.S. SUGARLIGHT som jag tänkte skulle spåra runtom och det är ju möjligt att det blir så men sen blev jag lite nervös… 10 PAPAGAYO E var riktigt fin i debuten efter 5 månader även om en del kanske var besvikna. Kusen tål att gå en rejäl repa till slut och Untersteiner ska inte känna sig säker. Och då vore ju det naturliga att nöja sig med ett tvåhästarlås här men…. 1 GLOBAL MONEY…. vad säger ni om rygg ledaren… lucka till slut och hämta ut?

 

V75 AVD 7
Då var det dags för sista avdelningen och sitter vi med 6 rätt nu blir det riktigt spännande för kassan tillåter inte mer än två streck i sista. Första tanken var att ta en riktig rövare och chansspika 11 BARTENDER IN som har gjort riktigt fina insatser på slutet och var en naturlig nästagångare här men så lätt tror jag inte det går…. vi har ju ett ekipage på start som består av 3 VALEUR och den inte helt obekante Örjan Kihlström. Distansen är ett stort plus och läget samt kusken ger ju inga minus så det är bara att strecka.

 

Systemet

1
TIG​ER ​MAR​KE
2
2, 3, 6, 12
3
1, 2, 3, 5, 9
4
1, 2, 3, 4, 5
5
M.T​.KL​ARA​
6
1, 4, 10
7
3, 11

 

LYCKA TILL!

A

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.