Peter Ingves blev V75-mästare!

71

ingves v75mastare

En veckas uppladdning i Alperna räckte för att Peter Ingves skulle vara riktigt på hugget inför lördagens V75-finaler. Han inledde omgången med Västerboonthenews och rundade av med att ta hem prestigefyllda V75-mästaren med Bolt Boko.
– Jag skulle ta det lugnt i kväll, men nu får vi se hur det blir, sa Peter Ingves.

Petri Puros Västerboonthenews hade inga problem att infria favoritskapet i silverdivisionens final. Peter körde på säkerhet från start innan han tryckte sig till ledningen efter 500 meter. Väl i spets blev det spel mot ett mål för Västerboonthenews som i och med segern gick upp i gulddivisionen.
– Han höll på att slå ihop bakom bilen. Han visade hur bra häst han är när han klarade av det. Både Petri och jag tror att han kommer duga i guld, sa Peter Ingves.
Lika enkelt blev det inte bakom Erik Lindegrens Bolt Boko i V75-mästaren, loppet för de 15 bästa kuskarna under fjolåret. Peter missade lite från start och hamnade utvändigt ledaren.
– Då tänkte jag tack och adjö, sa Peter Ingves.
Nu löste det sig på bästa sätt trots startmissen. Dryga varvet före mål kom Pantarei Ans farande och löste av Bolt Boko. I sista sväng var det fritt fram och Bolt Boko exploderade och avgjorde hur lätt som helst.
– Hästen var grymt fin, fortsatte Ingves.

Imponerade mest
Det bjöds på mycket högklassig sport på Solvalla hela dagen. Imponerade mest gjorde Reijo Liljendahls Nadal Broline som har alla förutsättningar att gå upp i eliten. Nadal Broline hamnade i ingemansland kort efter start och fick trava utvändigt om Stepping For Money. Det bekom honom föga och i sista sväng började ledaren se tagen ut. Över upploppet kunde Ulf Ohlsson bara njuta in mot mål.
– Han är grym. Det var mycket krafter kvar, sa en imponerad Ulf Ohlsson.

Gäspning
Stefan Melanders Digital Ink står i en klass för sig i gulddivsionen för tillfället. Fjärde raka segern togs med en gäspning. Harry Haythrow och Winmecredit kivades om ledningen och det var den sistnämnde som gick segrande ur den striden. Nu hade Frode Hamre ingen tanke på att svara när Örjan Kihlström lät Digital Ink sträcka ut för fullt. Digital Ink fick ligga ostört i ledningen och joggade undan mycket lätt med gott om krafter kvar.
– Det löste sig väldigt bra för vår del, sa Örjan Kihlström.
Storfavoriten i V75-2 Calvin Borel hade inte sin bästa dag och galopperade dubbelt. Adrian Kolgjini skickade iväg Quick Fix först i tredjespår 700 meter före mål och sexåringen stred berömvärt hela vägen och vann säkert.
– Jag har inte åkt så här långt för att sitta fast, sa Adrian Kolgjini.

Körde på chans
Det blev ett stort manfall i starten i lärlingsloppet med mycket galopper. Ingen skugga över vinnande Windy Ways som fick ett perfekt lopp av Timo Nyman. Från andrapar utvändigt satte Timo allt på ett kort 600 meter före mål och sköljde till ledningen. Aroma Grim såg ut som ett hot in på upploppet, men det var en synvilla.
– Har man en bra häst framför sig är det lätt, sa Timo Nyman om Daniel Redéns amerikanska.
Körde med känsla gjorde också Erik Adielsson bakom Ulf Stenströmers Oliver Kronos. Efter en tung inledningen valde Erik att sitta kvar i andrapar utvändigt och körde på chans. Kort före mål löste det sig och Oliver Kronos sköt till vasst och vann med huvudet tillgodo.
– Jag hade mycket att köra med, när jag fick luckan 100 kvar så kändes det jättebra, sa Erik Adielsson.
Utdelningen för sju rätt blev 23 061 kronor, sex rätt gav 82 kronor. För 5 rätt blev det ingen utdelning, pengarna från den potten flyttas vidare till nästa V75-omgång, som körs på lördag på Kalmartravet. Då kan en ensam vinnare bli runt 48 miljoner kronor rikare.

 

6 KOMMENTARER

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.