Peter Untersteiner inför V75 och EXTRA V75

410

untersteiner toppform

Fyra V75-hästar på lördagen.
Fyra V75-hästar på söndagen.
Peter Untersteiners formstall har laddat rejält till Solvallas kriteriehelg.
– Det ser spännande ut. Jag har inget negativt att rapportera om någon av hästarna.

Solvalla bjuder på en buffé för alla travälskare den här veckan då huvudstadsbanan kör travtävlingar onsdag, fredag, lördag och söndag.
V86 på onsdagen.
V65 på fredagen
V75 på lördagen
Extra V75 med kriteriet på söndagen.
Allt kryddat med unghästauktioner torsdag, fredag och lördag.
– Självklart kommer jag att vara på plats. Det är alltid kul att träffa likasinnade. Tyvärr har jag inga hästägare alls i kö som vill handla på auktionen, det är lite konstigt när det går så bra, säger Peter Untersteiner.

Rekordår i år igen
Halmstadtränaren slog alla rekord i fjol med drygt 15,5 miljoner kronor inkört till stallet. I år med drygt tre månader kvar 2014 har hästarna redan sprungit in närmare 14,5 miljoner.
– Hästarna har haft toppform i stort sett i två år. Det är fantastiskt att vi haft stallform så länge, peppar-peppar, säger Peter Untersteiner.
Att peka ut någon direkt orsak till succén är inte lätt.
– Hästarna varit friska, vi har haft väldigt lite infektioner. Men förhoppningsvis har vi även utvecklats lite. Det har varit mycket jobb i många år för att komma hit, säger Peter Untersteiner.
När det flyter på som det gör för dagen, hur påverkas du som kusk?
– Kanske att man ser möjligheter istället för hinder, det tror jag påverkar. Att man tror på sina hästar.

Rekordmånga V75-segrar
Peter Untersteiner har i år vunnit 29 V75-lopp som kusk och stallet hästar ståtar med 23 V75-segrar. Räknar man endast lopp på V75-kupongen så är siffrorna 27 och 21.
Siffrorna placerar Peter Untersteiner tvåa i både kuskligan och tränarligan på V75.
– Jag har alltid haft mål att vinna tolv V75-lopp under en säsong, ett i månaden, men aldrig tidigare lyckats. Det känns fantastiskt.
I helgen kan siffrorna snyggas till ytterligare då formstallet selar ut totalt åtta V75-hästar, fyra på lördagen och fyra på söndagen.

Jackpot på V75
På lördagen kryddas V75-spelet av en jackpot och chans på 41 miljoner kronor till en eventuell ensam vinnare.
2 M.T.Harmony (V75-1) är jämn och säker och gör det bra hela tiden. Jag är mycket nöjd med henne. Hon har ett bra läge. Inga ändringar planerade, säger Peter Untersteiner.
5 Fleetfoot Hanover (V75-1) fick en liten träningsperiod och har nu varit riktigt fin två gånger med plus i kanten. Hon möter tuffare hästar den här gången men hon är tuff själv också. Det är inte säkert att jag valt rätt när jag valt att köra henna själv. Måste jag välja så kanske det är lite plus för henne, säger Peter Untersteiner.
13 Eketorpets Tess (V75-5) har haft underbar form hela sommaren. Hon har vunnit två försök i Diamanstoet men har då kommit extremt bra på det från tillägg. Nu har vi ett lurigt läge och med tolv hästar på start är det risk för trafikproblem.
4 Perfect Power (V75-6) har också fin form och han var stark och fin senast. Allting känns bra. Jag har inget negativt att rapportera om någon av hästarna, säger Peter Untersteiner.

Två finalister i Svenskt Travkriterium
På söndagen avgörs Svenskt Travkriterium inom Extra V75. Årets största lopp och examen för landets treåriga travhästar.
I fjol blev Peter Untersteiner tvåa i kriteriet med Attack Diablo, som fick två miljoner kronor (istället för en miljon) eftersom han var anmäld i Premiechansningen.
– Attack Diablo var enda hästen i stallet som var anmäld till Premiechansningen i den kullen så det blev lyckat. Jag tycker det är kul för ägarna att de kan välja om de vill satsa på jackpot, säger Peter Untersteiner.
I år har Peter Untersteiner lyckats kvala in två hingstar till kriteriefinalen som lockar med två miljoner kronor i förstapris. Men för 1 Stay Alert (V75-6) gäller dubbla prispengarna eftersom han är anmäld till Premiechansningen.
– Vi provar honom med helstängt och jänkarvagn för första gången. Det skulle vara intressant om han får rygg ledaren eller tredje invändigt, då kan han snika åt sig en bra slant. Seger känns orealistiskt, säger Peter Untersteiner.

Inte nöjd med innerspåret
Stallets andrahäst i kriteriefinalen är 12 Je T’aime Express (V75-6).
– Det en är treåring som utvecklats fint hela året och det var full fart över linjen i kvalet. Det blir förstås jobbigt från det här läget men han är stark till slut. Det är bara att smyga och köra på chans.
Halmstadtränaren har ytterligare två hästar inom V75-spelet på söndagen.
1 Asterix Hornline (V75-1) är den enda hästen i stallet som jag inte vill ha innerspår med, han kan inte öppna alls. Han gick bra i comebacken och sedan har vi siktat på detta lopp. Han är bra för sin klass och tuff, men det måste lösa sig från det här läget, säger Peter Untersteiner.
10 Carabinieri (V75-2) gick strålande i kriteriekvalet och jag är mycket glad att han kom med här. Han gick väldigt bra där efter galopp och jag kan inte annat än tro på honom. Jag har inte studerat motståndet, men han slipper de tolv bästa i kullen, säger Peter Untersteiner.

Lars-Ove Pettersson

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelBäddat för Norsk Storseger i Paris?
Nästa artikelSkrock och nerver inför Kriteriet. Vem? Jo Al Dente!

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.