Prix d’Amerique 2017 – eftersnack

31

prix d'amerique 2017

Det blev hemmaseger i Prix d’Amerique 2017.
Den franske kejsaren Bold Eagle vann loppet för andra året i rad på ett kokande Vincennes.
– Nu siktar vi mot Solvalla och Elitloppet, sa hästens tränare Sebastien Guarato.

Exceptionellt stark och uthållig men också oerhört snabb. Travsäker, lugn och förståndig. Fransk travsports största stjärna Bold Eagle har allt och lite till. I söndagens Prix d’Amerique i Paris infriade han alla förväntningar.
– Hästen gjorde ett bra lopp och blev superbra körd av Franck, sa hästens tränare i segerkaoset strax efter målgång.
Bold Eagle bar ett tungt favoritskap, spelad till 16 för 10 som vinnare, men det fick inte hans kusk Franck Nivard att darra på manschetten. Visserligen såg det skakigt ut från start när hästen konstrade och kom iväg sist, men ekipaget hamnade ändå skapligt till en bit ner i andraspår. I täten kördes det ursinnigt på flera händer och det höga tempot gynnade Bold Eagle. På den sista bortre långsidan satt Bold Eagle fastlåst men Nivard hittade fram mellan hästar och kunde haka på bakom stoet Belina Josselyn när hon tog över ledningen av Timoko. Mötta av ett öronbedövande dån från det väldiga publikhavet (37 024 personer) stormade Belina Josselyn in på upploppet med Bold Eagle i släptåg och när Franck Nivard lyfte ut sin springare till full attack sprintade han till överlägsen seger. I mål visade klockona 1.11,2 över 2 700 meter – en putsning av fjolårets löpningsrekord med två tiondelar.
– Vi fick ett bra lopp och det kändes säkert hela tiden. Jag var aldrig orolig för att vi skulle bli fastlåsta, sa segerkusken.
Bold Eagles ägare, mångmiljonären Pierre Pilarski och uppfödaren Jean Etienne Dubois, får cirka 4,5 miljoner kronor för segern. Totalt har Bold Eagle vunnit 31 av 36 lopp och sprungit in 27 miljoner kronor. Och än har Bold Eagle många år framför sig på tävlingsbanorna. Precis som svensk travsports stora fixstjärna Nuncio. Händer inget oförutsett kommer hästarna att drabba samman för första gången i Elitloppet på Solvalla i maj.
– Jag hoppas att det var vinnaren av Elitloppet vi såg här i dag – både häst och kusk, sa Nivard med ett leende.

Svenskt på pallen
Sex svensktränade hästar startade i loppet och av dessa lyckades Daniel Redén-tränade Lionel bäst. I Matthieu Abrivards händer spurtade han ursinnigt till tredjeplatsen bakom Belina Josselyn.
– Lionel är en fantastisk häst som gjorde det otroligt bra. Att vara trea i Prix d’Amerique är stort för mig, sa Redén.
Även fjärdeplatsen gick till stall Redén genom Propulsion och Örjan Kihlström. Det har strulat för hästen under uppladdningen så med tanke på det och att hästen blev utknuffad i fjärdespår av Jean-Michel Bazire och Belina Josselyn gjorde han en fantastisk insats.
– Med de här förberedelserna kan han inte ha mer än 70-procentig form, men han fungerade barfota och det var därför han kunde vara så bra. Får han bara en bra uppladdning plus att han kan gå barfota….då kan det här bli ett bra år. Förra året sprang han 1.08,9 med pjäxor på fötterna i Hugo Åbergs, sa Redén.
När lugnet lagt sig över Vincennes var det en harmonisk Daniel Redén som åkte ”hem” till träningsanläggningen Grosbois med sina hästar.
– Nu kan jag andas ut och vara väldigt stolt över mina hästar. Jag skulle helst ta med hästarna ut på middag i kväll, men jag får ta med personalen och gå ut och bara relaxa.
Daniel Redéns Call Me Keeper slutade sexa och hans fjärde häst, Wild Honey, galopperade bort sig. Jerry Riordans Treasure Kronos blev nia och Stefan P Petterssons Oasis Bi tia. Björn Goops styrning Timoko fick ett allt för tufft lopp och föll tillbaka till elfteplatsen. Sverigebekantingen Anna Mix vägrade vara med i voltstarten och ströks.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikel”En otrolig känsla och jag är så stolt”
Nästa artikelDebut i bronsdivisionen för Aron Palema

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.