Debut i bronsdivisionen för Aron Palema

48

debut i bronsdivisionen

En stark och tuff häst.
En häst för framtiden.
– Han blir som inte riktigt trött någon gång, säger Pär Hedberg, om femårige Aron Palema som årsdebuterar i bronsdivisionen på Åby på lördagen.

Stall Palema i Västergötland har levererat många topphästar under åren och i höstas presenterades ännu en i raden – en fyraårig valack som agerade som en liten stjärna för Oskar Kylin-Blom i Ungdoms-SM på Åbytravet.
Aron Palema tog efter det två V75-segrar i rask takt – försök och final i klass I – och imponerade stort för Johnny Takter.
Takter har kört på knock med hästen och inte varit rädd för dryga spår på vägen.
Vid luciatid i fjol var det dags för debut i bronsdivisionen och ifrån ett åttondespår blev det långt fram och det slutade med en femteplats med mycket plus i kanten.
– Det vart lite fel den gången och de blev utsvarade i spåren. Sista 1100 meterna var han väl ute i tredjespår i stort sett hela vägen. Men det är en väldigt rejäl och bra häst som tål sådana upplägg och han gjorde väldigt bra ifrån sig och stred hela vägen in, säger Axevallatränaren Pär Hedberg från Stall Palema.

Lite lugnare på lördag
Efter flera styrkedemonstrationer på slutet hoppas Pär Hedberg på ett något lättare lopp i bronsdivisionen (V75-7) på Åby på lördagen för Aron Palema.
– Jag tycker att läget är bra med spår nio, då kan vi ta ett lugnare upplägg. Han har inte startat på några veckor men tränat bra hela tiden och han brukar också gå bra efter vila. Nu behöver han inte kliva allt för tidigt. Jag hoppas att han får lite bra ryggar och han avslutar ju alltid rejält till slut.
Loppet håller hög klass men Aron Palema ska med på kupongen menar Hedberg.
– Han är så pass bra att jag tror på chans varje gång med honom. Nu är det riktigt bra hästar med tycker jag. Master Crowe och Hades Håleryd tycker jag känns som de värsta och de har också fått bättre spår än oss. Men det är väldigt bra ”tåga” i Aron och han ska förstås räknas.

Start i prinsens lopp?
Intervjun görs måndag förmiddag. Pär Hedberg dricker en kopp kaffe i stallet efter ett bättre jobb med Aron Palema hemma på gården i Edsvära.
– Han kändes jättefin på 1.21 i 2000 meter, säger han.
Aron Palema har åtta segrar, en andra- och två tredjeplatser på 14 starter i livet. Valacken fick dock aldrig vara med och försöka kvala in till årgångslopp som kriteriet och derbyt.
– Han var lite sen av sig som treåring och sedan var det krångel i somras med bland annat halsbekymmer. Vi kom igång så sent i höstas också men nu känns allt bra. Det känns som att det finns mycket i hästen och jag både hoppas och tror att han ska bli riktigt bra framöver i vår, säger Pär Hedberg, som nämner Prins Carl Philips Jubileumspokal på Färjestadstravet under långfredagen som en tänkbar uppgift för Aron Palema.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.