Sportchefen: ”Det är ett drömmöte”

17

Bold Eagle vann Prix d’Amérique på nytt världsrekord.

Nu vill både tränaren och ägaren till Solvalla och Elitloppet sista helgen i maj för att möta Nuncio.

– Det är ett drömmöte, så stort som det kan bli, säger Solvallas sportchef Markus Myron till Trav365.

För andra året i rad vann världens bäste häst, Bold Eagle Prix d’Amérique.

Under söndagen styrde stjärnkusken Franck Nivard hästen till segern, värd 4,2 miljoner kronor, på ny världsrekordtid.

Direkt efter segern så berättade tränaren Sebastien Guarato om önskan att komma till Solvalla och Elitloppet sista helgen i maj.

– Nu kommer vi till Solvalla och Elitloppet, sa han i TV12.

Även ägaren, Pierre Pilarski har siktet inställt på det svenska storloppet, som vanns av Nuncio 2016.

– Planen är att komma till Solvalla. Jag vill verkligen åka, men vi ska få en inbjudan också, sa han till Trav365.

Och någon inbjudan har inte kommit från Solvalla, men det är en ren formalitet.

– Vi resonerar så här: nu har det varit stort fokus på Prix d’Amérique, med all rätt, även om vi givetvis följt alla diskussioner. De ska få njuta av sin seger i lugn och ro, jag vill inte klampa in där. Sen tar vi det formella senare, om det blir den här veckan, nästa vecka, eller senare få vi se. Men det är alldeles självklart och inga tveksamheter om att vi vill ha med Bold Eagle i Elitloppet, säger Solvallas sportchef Markus Myron.

”Mest omtalade hästen i världen”

– Naturligtvis är det glädjande besked att få in sådana signaler. Jag mötte Guarato på stallbacken på Vincennes för några veckor sedan, och då hade vi ett liknande samtal, som det han sa i tv, fortsätter han.

Det innebär, om alla är friska, att stjärnmötet mellan den regerande Elitloppsvinnaren Nuncio och Bold Eagle blir av. En perfekt start på året för Solvallas sportchef.

– Får vi till det, att allting klaffar, så är det ett drömmöte. Det är så stort som det kan bli i travvärlden. Elitloppet 2016 höll en oerhört bra kvalité, med väldigt många bra hästar. Klaffar allt nu så ser det ut att bli ännu bättre 2017, säger Markus Myron.

Hur stort är det för er att kretsen kring Bold Eagle vill komma till Solvalla?

– Det är så svårt att sätta stjärnorna i jämförelse med varandra, när de inte tävlat mot varandra. Just nu är Bold Eagle den största och mest omtalade hästen i världen. Det har funnits sådana tidigare i Elitloppet, och Varenne är den jag närmast kommer att tänka på i mina jämförelsereferenser.

”Spännande att mötas”

Vid ett kommande drömmöte är Bold Eagles ägare dock säker på seger mot Stefan ”Tarzan” Melanders stjärnhäst.

– Jag tror inte att det blir några problem, det är mer en fördel att tävla på små banor (om man jämför med Vincennes stora och kuperade bana). Varje gång han tävlat på små banor, lilla banan på Vincennes och Wolvega så har Bold Eagle varit fantastiskt bra. Då slår han rekord efter rekord, sa Pierre Pilarski till Trav365 innan söndagens seger i Prix d’Amérique.

Hemma i Sverige satt Stefan Melander och imponerades över ”Örnens” uppvisning i det franska storloppet.

– Bold Eagle och Franck Nivard vinner loppet 100 gånger av 100 mot det här motståndet. Det är en för jäkla läcker häst, säger ”Tarzan”.

Kan Nuncio besegra Bold Eagle i Elitloppet?

– Det skulle vara spännande att mötas, jag tror att vi har chansen. Nuncio har 13 raka segrar nu och flera av dem har tagits utvändigt ledaren, jag har en lika bra häst.

– Jag vill gärna möta Bold Eagle på Vincennes också, men nu blev det inte så den här gången på grund av problem i förberedelserna. Vi tar honom på utmattning i stället.

”Enorm kaliber”

Markus Myron imponerades även över Daniel Redéns framfart i Prix d’Amérique. Den 37-årige Solvalla-tränaren slutade trea (Lionel), fyra (Propulsion) och sexa (Call Me Keeper) med tre av hästarna medan Wild Honey blev oplacerad i mål.

– Alla fyra hästar han hade med i Prix d’Amérique är av en enorm kaliber med meriter och grundkapacitet som väldigt få hästar. Alla är i nuläget, tillsammans med Delicious, intressanta för Elitloppet, men det är lång tid kvar till slutet av maj.

Läs mer hos Trav 365 på Aftonbladet
Sportchefen: ”Det
är ett drömmöte”

Föregående artikelDebut i bronsdivisionen för Aron Palema
Nästa artikelFem tippar V75 till Åby 4 februari 2017

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.