Prix d’Amérique för Don Fanucci Zet

262

prix d’amérique för don fanucci zet

Nu kommer beskedet som alla svenskar hoppats på.
Det blir en het blågul kandidat nästa söndag i Paris. Don Fanucci Zet ska vara med i Prix d’Amérique.
“Fanucci är i en bra form både psykiskt och fysiskt, så mitt budskap till er är att vi kör”, skriver Stall Zet på Instagram.

Sedan Calgary Games tvingats dra sig ur ett försök att få en plats i Prix d’Amérique har det ur svenska ögon sett magert ut, inför världens kanske mest prestigefyllda travlopp som körs på Vincennes i Paris nästa söndag. Men nu tänds hoppet igen.
Under torsdagen meddelar nämligen Stall Zet att stjärntravaren Don Fanucci Zet – ska vara med.
”Lite på skämt lite på allvar, det var så allt började. Don Fanucci Zet har inte missat ett träningspass senaste månaderna, men det var för några veckor sedan jag verkligen började tro på att det kan vara fullt möjligt att delta i PDA 2023. Och efter intensiv träning tillsammans med Honey Mearas (PDA i planeringen länge) så har läget bara förbättras, det känns som Fanucci är i en bra form både psykiskt och fysiskt, så mitt budskap till er är att vi kör!”
Don Fanucci Zet gör därmed i Prix d’Amérique sin första start sedan hästen slutade trea i Svenskt Mästerskap i början av oktober. Sjuåringen har hittills i sin karriär tjänat närmare 13,7 miljoner kronor, en startprissumma som berättigar för en given plats i superloppet. Don Fanucci Zet har en diger meritlista i vilken bland annat ryms seger i Elitloppet 2021 och triumfer i såväl Hugo Åbergs Memorial som Norrbottens Stora Pris under fjolåret.
Även Daniel Redéns stjärnsto Honey Mearas laddas mot Prix d’Amérique, men hon riskerar att missa loppet på grund av för låg startprissumma.
Anmälningsfristen till Prix d’Amérique löper ut på måndag morgon och den definitiva startlistan till loppet presenteras under torsdag.

Föregående artikelV86 Tips i samarbete med SPELGUIDEN AB
Nästa artikelInför V75: Kallblodsgiganternas trekejsarslag

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.