V86 Tips i samarbete med SPELGUIDEN AB

132

tipsaren spelguiden v86

V86 Tips i samarbete med SPELGUIDEN AB

V861 ÅBY: 3 UNIQUE CREATION har fina fartresurser i det här säll- skapet och toppchans när Johan mest troligast får överta ledningen efter en bit. Men det finns två speediga motbud som kan dra nytta av rygg ledaren och bruka medioker stretch över målrakan. Trio på V86! RANKING: A: 3 B: 75 C: 1246

V862 SOLVALLA: 7 MERCENARY drog vinstlotten i spårtombolan när Westholms vindsnabba 6åring blåser till ledningen innan någon av motståndarna hunnit rycka upp pickadollerna ur hölstret och Jörgen kan spåra runt om i kvällens clou där Bgruppen också får plats… RANKING: A: 7 B: 1101228 C: 4539611

V863 ÅBY: 5 DEVS DONATOR gjorde en strålande comeback efter massor av strul och imponerade storligen från ledningen. Conrad blir svårtuggad om han får bestämma i täten men vi dubblar Apoolen med Paals 7 APOLLO PROPHET CAL som spurtade furiöst senast. Form! RANKING: A: 57 B: 32 C: 86101941112

V864 SOLVALLA: 7 BOTTNAS JUSTIN får tipset när en blivit struken invändigt och det gynnar både häst samt kusk som kan öppna rykande för tätpositionen. 10 EVERON gör ett mäktigt intryck från sidan och utmanar med minsta klaff liksom speedkulan 11 OLIGARK TOOMA! RANKING: A: 71011 B: 4212 C: 31698

Fullständigt tips hos http://tipsaren.com

 

INTERVJU MED PER LENNARTSSON

Kanal 75/Alltomtrav

Femton veckors uppehåll och övertygande seger från utvändigt ledaren direkt.
Per Lennartsson hoppas att kapabla men knepiga Madame Norrgård ska ha hittat den rätta stilen.

 Eskilstunas Per Lennartsson skickar en häst till Solvalla den här onsdagen när banan huserar V86® tillsammans med Åby.
Det handlar om det numera femåriga stoet 5 Madame Norrgård (V86-6) som hittills i sin karriär faktiskt ännu är obesegrad felfri. Hästen har fyra segrar på åtta starter och gjorde senast en strålande comeback efter att inte ha startat på närmare fyra månader. Hästen lämnade ett häftigt inryck sedan hon avancerats fram utvändigt ledaren inför slutvarvet och sedan plockade ned ledarhästen.
– Hon gjorde ett jättefint lopp i comebacken senast, visserligen var det inte ett så tufft motstånd kanske, men hon gjorde det stabilt och Rikard Skoglund var supernöjd efteråt. Det blev ett bra genrep inför den här starten, kan man säga.

Har mognat under uppehållet
Madame Norrgård stod med tre raka ”d” för diskvalifikation i raden i höstas när hon fick ett litet brejk.
– Det har varit lite småstrul med henne, vi har fräschat till henne men hon har tränats hela tiden och inte varit skadad. Jag tycker inte uppehållet gjort hästen så mycket utan mer att hon mognat till sig lite. Hon är väldigt stark liksom, egentligen har hon ett väldigt fint trav, elegant, men det har varit väldigt lätt för henne att bryta ihop och hon har kunnat gå från klockrent trav till att tappa det helt på två steg. Men nu har hon inte visat det in träningen och som sagt har hon kanske mognat lite och orkar med det bättre, säger Per men tillägger:
– Jag vill se henne göra ett antal starter på raken och att det fungerar för henne, hon behöver mer kontinuitet och man kan inte begära att hon ska vinna varje gång. Annars är hon är väldigt tuff och går hela vägen, hästen har inte direkt några negativa tankar när upploppet nalkas.

Hög standard krävs för att vinna
Madame Norrgård startar med nummer fem på vojlocken på Solvalla under onsdagskvällen. Ett snävt spår i volten är möjligen något som kan oroa en smula, när det gäller en häst som galopperat i femtio procent av sina framträdanden.
– Hon är egentligen inte så osäker i starten, men det är som med många efter Zola Boko, hon kan krångla lite när man ska vända upp henne och då kan det bli att de träffar snett ibland. Men när hon gick kvallopp i oktober blev det fyra omstarter och hon gick i väg i alla från spår fyra. Nu är det väl inte samma sak i ett kvallopp riktigt, man kan bestämma lite mer själv där, men jag tycker i alla fall att spår fem är bättre. Det finns god chans att hon går iväg felfritt även om det ligger ett litet mörkt moln även där, särskilt när springspårshästarna kommer utifrån.
Det känns ändå som att hon ska räknas med vinstchans här?
– Det är en sådan häst som borde kunna räcka i den här typen av lopp, även om det nu är mycket tuffare än vad det var förra gången. Man ska inte stirra sig blind på den insatsen, utan det kommer krävas att hon håller en hög standard för att hon ska vinna, avslutar Per Lennartsson.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.