Rankad näst sist i banprogrammet inför V75

121

Rankad näst sist i tipsen på V75

Hissning efter Sommartravets final 2013 då Johan Untersteiner vann med Zinedine Bob. På lördag anlitar amatören Dyrberg Johnny Takter bakom Kung Edward. Foto: Foto-Mike Foto av Kanal 75

I landets största facktidning tippas hästen etta.
Till Bollnäs är hästen Rankad näst sist i banprogrammet inför V75.
Skåneamatören Nicklas Dyrbergs Kung Edward är svår att sätta in i lördagens klass I-lopp.
– Ha-ha, ja det är inte lätt det här alltså. Men jag har stor tilltro till min häst.

Travronden slår i tisdagsnumret till med en tipsetta på fyraårige Kung Edward från Jägersro. Som det låter på 50-årige amatörtränaren Nicklas Dyrbergs behöver det inte vara så dumt. Kung Edward står bra inne i den näst högsta klassen på V75 med sina 353 000 kronor intjänade och är van att tampas i ganska hårda gäng.
Johnny Takter sätter sig upp på lördag. Takter har kört hästen en gång tidigare och då blev det seger från ledningen i ett lopp i slutet av maj hemma på Jägersro.
– Jag vet att Johnny gillar att köra i ledningen och jag kommer att säga till honom att försöka där. Det får kosta lite i början helt enkelt, säger Nicklas Dyrberg.

Hissade Untersteiner
Amatören med två travhästar på listan huserar på en gård i Röstånga i Svalövs kommun. Han kom in i travet som publik och köpte 2002 sin första häst och fick en del framgångar med King Louis.
2013 kom karriärens största seger i Sommartravets final med 400 000 kronor i förstapris. Johan Untersteiner ledde då runt om med Dyrbergs stallstjärna Zinedine Bob som sprang in drygt 1,2 miljoner innan karriären var över.
– Oj. Det är tveklöst det största jag varit med om i travet fram till nu. Zinedine fick jag vänta på ett tag innan det satte fart, säger Jägersroamatören som fick höja den gröna bucklan och hissade kusken på stallbacken inför fotograferna.

”Nu tar vi nya tag”
I helgen blir det att åka ett bra stycke norröver för en start i V75 i Bollnäs.
I den näst senaste starten var Kung Edward inte så långt ifrån en plats i derbyfinalen som trea bakom Reijo Liljendahls Policy of Truth och Stefan Melanders Test Drive. Senast blev det lite för långt fram och en fjärdeplats i klass I i V75 hemma på Jägersro.
– Just nu håller jag på och föder upp hästar och Kung Edward är den första egna uppfödningen. Jag kände tidigt att han skulle kunna vara med lite och provade Derby Trial i april och fick lite bekräftat att han skulle räcka mot de bästa. Han blev trea i sin uttagning nu och vi var jättenöjda med den prestationen.
– Men så här i efterhand så tänker man att det inte alls var långt borta från en final…ja, ja – nu tar vi nya tag, säger Nicklas Dyrberg.

Minisemester i Bollnäs
Fredag åker han och sambon Marina till Bollnäs med lastbilen. Nicklas Dyrberg är ingenjör och jobbar med maskinsäkerhet och CE-märkning på ett ingenjörs- och konsultföretag.
– Man får se till att ha det lite bra. Vi har vuxna barn och tar tripperna med hästarna som minisemestrar. Nu tar in på hotell i Bollnäs och laddar inför det här.
Kung Edward är startsnabb och du har ju redan berättat om taktiken från sjättespåret bakom bilen i V75-7.
– Jag har stor tilltro till min häst och jag vet att han kan öppna bra. Men sedan har jag svårt att bedöma motståndet. Han har dock hela tiden gått mot bra hästar och får bedömas på de meriterna.
– Jag vet att Johnny gillar att köra i ledningen och jag kommer att säga till honom att försöka där. Hästen går bra i ledningen och kommer han dit ska det vara en bra chans tycker jag. Jag har förstått att banan i Bollnäs är rätt så bra och han har hovar för att gå barfota runt om igen. Senast gick han med öppet huvudlag, nu sätter vi på hans goggles igen, slutar Dyrberg.
Utrustningen goggles är ett slags helstängt huvudlag som indikerar att det ska laddas från start.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikel”Har svårt att förstå vad de höll på med”
Nästa artikel”Är bara fantasin som sätter stopp”

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.