Rätt eller fel? Oskar spikar sig själv på V75!

58

oskar spikar sig själv

Efter att ha käkat färskpotatis och hoppat groda åker Oskar Svanberg på söndag till Kalmar för att vinna V75-lopp med Usain Henna.Foto av LARS JAKOBSSON

I Harper Hanovers lopp grejade han fjärdeplatsen trots ett struligt lopp.
Nu väntar ett nytt kraftprov över tre varv.
Usain Henna kan fördela jackpotmiljonerna när Kalmartravet på söndag rundar av midsommarhelgen med V75-tävlingar.
– Jag tror att han kommer vara lika bra som i Harpers, säger hästens tränare Oskar Svanberg, som spikar sig själv i tränartipset Fem tippar V75.

Som traditionen kräver är det Kalmartravet som står värd för midsommarhelgens V75-omgång. Och som vanligt körs tävlingarna på söndag, så att tränare, kuskar och V75-spelare hinner återhämta sig efter grodhopp, sillfrossa och kanske några droppar starkvara.
– Det brukar vara väldigt fint midsommarfirande här intill där jag bor och vi kommer vara där. Det ska kläs stång och hela faderullan. Efter det blir det lugnt firande med familjen, säger Oskar Svanberg.
Favoriten på midsommarbordet?
– Det är tråkigt att säga men det är färskpotatisen. Eller…det är hugget som stucket mellan den och nubben, säger Svanberg och skrattar.

”Ruggigt bra” senast
Men bland alla midsommartraditioner är Oskar Svanbergs favorit att åka till Kalmar och vinna V75-lopp. Visserligen har han bara gjort det en gång tidigare men alla traditioner måste ta sin början någonstans och på söndag kan han på nytt fira årets ljusaste helg med en fullträff i travets finrum. Då gör Svanberg resan från Vikingstad strax utanför Linköping till Kalmar med sin starkast lysande stjärna Usain Henna (V75-5).
– Han är en häst att räkna med i de flesta sammanhang, säger Svanberg.
Usain Henna startade senast i kraftprovet Harper Hanovers lopp under elitloppshelgen på Solvalla. Då var han något av dagens drag för många spelare och han gjorde också en mycket stark insats. Efter kort galopp i första sväng och tvärstopp under slutrundan när hästen framför tröttnade grejade han fjärdeplatsen.
– Det var jäkligt surt att vi fastnade i rygg på en häst som måste ha varit sjuk för dagen. Efter loppet var jag tokförbannad för det kändes som det var segern som rök, men om vi hade varit etta, tvåa eller trea annars vet jag inte. Hästen gick i alla fall ruggigt bra.
Men den fina prestationen till trots var inte Oskar Svanberg helt nöjd med sin hästs uppträdande.
– Jag vet inte om det berodde på den stumma banan men han var lite rullig och ofokuserad. Hade han inte felat in i första sväng hade vi fått ta över ledningen och då hade det varit ett annat race. Men han är en genomärlig häst som alltid gör sitt jobb och han avslutade som sagt väldigt bra.
Hur känns Usain Henna i träningen efter Harpers?
– Det var ett ganska tufft lopp och han är behandlad och har fått ta det lite piano efter det. Formen är lite svårbedömd men han var jättefin när jag körde honom i dag (läs måndag) och han presterar i regel alltid bra så jag är inte orolig. Han kommer göra bra ifrån sig.

Spikar i egna tipset
Oskar Svanberg är med i tränartipset Fem tippar V75 den här veckan och där singelstreckar han sin häst.
– Han duger ju. Jag har ingen jättekoll på motståndarnas form men jag tror att han kommer att prestera likvärdigt med vad han gjorde senast och han är streckvärd. Han kan köras både offensivt och avvaktande och jag kommer att köra lite på känn. Känns han riktigt på hugget kanske jag kör offensivt men det beror helt på vem som sitter i ledningen och hur loppet utvecklar sig.
Det är dubbeljackpot på V75 och det ligger 34 miljoner kronor i sjurättspotten. Kanske är det Oskar Svanberg och Usain Henna som är nyckeln till sju rätt…

Föregående artikelMissa inte Norska Segermaskinen på V86
Nästa artikelMidsommar = Julafton för alla Travälskare

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.