Resultat EXTRA V75 28 maj 2014: Nytt banrekord!

192

magictonightbanrekord

Kretsen kring Magic Tonight tackade nej till Elitloppet.
På onsdagskvällen vann USA-importen på 1.09,3 – nytt banrekord på Åby.
– Bra sprinter, kommenterade tränaren Roger Walmann med ett stort leende.

Åby hade samlat ett läckert startfält i Algot Scotts Minne och det blev ett sprinterrace att minnas.
Hemmahoppet Solvato galopperade i det våldsamt snabba spetskampen i händerna på Veijo Heiskanen. Danske Morten Friis tog kommandot med Politiken men utmandes stenhårt av Björn Goop bakom I’M The Answer som vägrade ge sig. Efter 400 meter galopperade Politiken och spetsstriden var avgjord.
I’m The Answer klockades till 1.04-tempo första 500 metrarna och bakom skuggade Magic Tonight. 1 000 meter passerades på 1.09,1 och då valde Örjan Kihlström att byta ut rygg ledaren med Magic Tonight som kort senare kunde överta kommandot. Samtidigt galopperade comebackande Occhione Jet i slagläge i andraspår.
Över upploppet höll Magic Tonight tempot stark och segertiden blev fantastisk – 1.09,3 över distansen 1 640 meter, nytt banrekord på Åby.
– Det är en fantastisk tid hur man än vrider och vänder på det. Men hästarna blir bättre och bättre, banorna…, ja, allt blir bättre. Det är häftigt och kul för både för oss kuskar och för åskådarna när det går fort. Det är ju det som det går ut på, sa segerkusken Örjan Kihlström.
– Det var ett ruggigt lopp och roligt att han klarade av det. Nu fick han ju lite draghjälp också för en gångs skull. Det var perfekt. Bra sprinter, sa Solvallatränaren Roger Walmann.
Tvåa bakom Magic Tonight blev Obi Wan som kom i mål på 1.09,7 tillsammans med Flemming Jensen.

Känslosam seger
I V75-2 höll Wiss Shadow farten bäst och hann fram till en skrällseger tillsammans med Peter Ingves efter en mycket vass avslutning från fjärde par utvändigt.
– Det är mycket känslor nu. Ägaren gick bort för ett par veckor sedan. Det är synd att han inte får uppleva det här. Men han är med där uppe och tittar, sa Halmstadtränaren Carl-Otto Göransson i en känslosam segerintervju.

Fel Lönborg-häst vann
I V75-4 var Michael Lönborg-tränade Happy Days favorit efter fem raka segrar, men han galopperade tillsammans med Johnny Takter i startrusningen. Trots det fick Michael Lönborg besöka vinnarcirkeln sedan hans andra häst i loppet, Valkyria R.Ö.K., avsluta klart starkast i händerna på Erik Adielsson.
Gila Håleryd var favorit i V75-5 och trots att hon fick gå utan rygg i andraspår hela sista varvet visade hon klass och vilja tillsammans med Peter Untersteiner. Segern var fjärde raka för det fyraåriga stoet.
Favoritseger blev det även i V75-6 där Monte Major var starkast till slut i händerna på sin tränare Flemming Jensen.
Utdelningen på V75 blev 88 547 kronor på sju rätt. Sex rätt gav 1 244 kronor och fem rätt 127 kronor.

Lars-Ove Pettersson

 

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.