Resultat från V86 11 februari

25

snack

Snacksaligt par. Talk The Talk och Stefan Melander. Foto av LARS JAKOBSSON

Stefan Melander har inte några problem med att säga vad han tycker.
Han är erfaren och sedan länge van att ta snacket.
Kanske passar det som hand i handske att då sitta upp bakom Talk The Talk, pressa utvändigt och sedan stega undan över upploppet.

Talk The Talk. Femåringen som är lite av en Dr. Jekyll och Mr. Hyde. Ena dagen kanonbra och andra usel.
Den här kvällen var hon fantastiskt fin. Efter ett varv längre bak i kön tog Stefan ”Tarzan” Melander och Talk The Talk första initiativet i V86-4 på Solvalla och avancerade till positionen först utvändigt med varvet kvar. Där pressade ekipaget upp tempot och in på upploppet var ledande Mercury Broline slagen.
Utvändigt tog favoriten Venkatesh upp jakten, men lyckades inte ta tillräckligt många meter för att direkt hota. Segern till Stall Melander och ett förstapris på 60 000 kronor.
– Hon har visat att hon är på gång den senaste tiden, men hon är ju lite ojämn också. Men i dag var hon så fin, speciellt i provstarten, så jag tänkte att jag får väl försöka köra för att vinna, sade Stefan Melander med ett skratt.
– Det gör jag i och för sig alltid, men hon gillar när man gasar på lite.

Hyllade banpersonalen
Ja, ”Tarzan” var på gott humör denna kväll och hann med att både hylla Solvallas banpersonal och prata lite allmänt om sitt stall.
– Hästarna går bra och jag är väldigt nöjd. Egentligen är inte detta våran tid då vi inte ska starta så mycket under vintern. Men vi är tvungna att försöka få in lite ”deg” också, sade Melander återigen med ett skratt.
– Jag startar nästan bara här på Solvalla just nu då det är så otroligt fin bana. Den sliter inte mycket på hästarna och man kan köra barfota om man känner för det. Banpersonalen förtjänar en eloge.

Dubbla kusksegrar för Takter
Norsktränade Premance Simoni fortsätter att imponera på tävlingsbanorna. I och med en övertygande seger i V86-1 har det åttaåriga stoet nu fem raka segrar på de sex senaste starterna för Frode Hamre.
I sulkyn satt Johnny Takter och redan i det efterföljande loppet på Åbytravet, V86-3, fick han återigen äran att uppsöka vinnarcirkeln. Denna gång med Heart Jack, som höll ledningen från start till mål.
– Han kändes jättefin redan i provstarten och då fick jag genast förhoppningar om att detta kunde gå bra. Det är en stark och rejäl häst detta, sade Johnny Takter efter segern med Heart Jack.
Tränaren Jörgen Lorentzen var givetvis mycket nöjd efter loppet.
– Det här var riktigt bra. Att vinna på V86 är stort för mig. Heart Jack har varit lite upp och ner i sina prestationer, men i dag klaffade det, sade Lorentzen.

Hultman hade fina framgångar
Stefan Hultman har de senaste dagarna varit rejält i ropet. Först kom nyheten att Maharajah avslutar sin tävlingskarriär. Sedan att Elitloppstvåan Panne de Moteur närmar sig en comeback.
Och på Solvalla firade tränaren stora framgångar under onsdagkvällen. Först tog Random Shot enkelt hand om förstapriset i V86-2. I V86-4 spurtade Venkatesh in som tvåa och i V86-6 tog Sebastian Sund en övertygande seger trots sämsta utgångsläget.

Ägaren vill vinna årgångslopp
I november tog Björn Goop över som tränare för Champ Walk In och denna tävlingsdag var det dags för första segern i nya regin.
Från rygg ledaren i V86-5 på Åby utnyttjade ekipaget open stretch-spåret och stack nosen först över mållinjen.
– Jag hoppas att han kan hävda sig bra mot de andra fyraåringarna i landet. Förhoppningarna är att han ska kunna vara med i och kanske till och med vinna något av årgångsloppen. Det är i alla fall en dröm. Att få vinna kriteriet eller derbyt, sade ägaren Bosse Sveningsson.

Ny jackpot nästa vecka
De två avslutande V86-avdelningarna vanns av Tripolini V.P. och Livacious Lindy, vilket resulterade i att åtta rätt betalade 13 584 kronor medan sju rätt gav 85 kronor.
Ingen utdelning på sex rätt denna gång och det betyder att det är ny jackpotomgång nästa onsdag då det är Solvalla och Jägersro som står för värdskapet. Är man ensam med åtta rätt den gången kammar man hem tolv miljoner kronor.

Föregående artikelEn start att se fram emot!
Nästa artikelVinner Dreams Take Time på Lördag?

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.