Vinner Dreams Take Time på Lördag?

18

dreas take time v75

Segerrik duo. Lars i Nilsson och Johnny Takter har tagit många segrar som team. Kommer nästa segern med Dreams Take Time på lördag?Foto av LARS JAKOBSSON

Hästbussen rullar från Sjöbo på lördagsmorgonen.
Fyra hästar till start i V75 i jackpotomgången i Kalmar.
Bästa chansen kommer i guldloppet.
– Dreams Take Time är verkligen inte dum alls nu och jag hoppas på bra segerchans, säger Jägersrotränaren Lars I Nilsson.

48 miljoner kronor väntar i sjurättspotten på lördag och just i gulddivisionen, V75-3, är det många spelare som ska ta ställning.
Riff Kronos, jättetalangen som gör debut i högsta klassen, eller den ett år äldre och något mer rutinerade Dreams Take Time?
Lars I Nilsson på Jägersro tränar den senare. Till skillnad mot argaste motståndaren har Dreams Take Time hunnit med två lopp i år.
– Riff Kronos är bra, men min är inte heller så dum och jag både tror och hoppas på bra segerchans. Han var ute i guldfinalen i lördags och fullföljde bra efter att ha dragit upp spurten ut på sista långsidan, säger Lars I Nilsson som aviserar att hästen som vanligt ska gå med skor.
Dreams Take Time galopperade bort sig i den näst senaste starten.
– Hästen behövde helt enkelt loppet i kroppen senast för att flyttas framåt. Att det blir start vecka-vecka nu ser jag som en fördel. Spets? Ja, förhoppningsvis ska han kunna komma till ledningen.
I klass II-loppet ser 2 Flex Lane (V75-2) ut att spelas till klar favorit. Två raka segrar och full form?
– Ja, han har verkligen gjort det bra på slutet. Senast vann han i utklassningsstil och Johnny sa efter loppet att han åtminstone kunde kört i samma tempo 500 meter till. Jag har varit fortsatt nöjd med honom i jobben efter det, läget är passande och han är snabb ut. 1 Il Sånna är också startsnabb men oavsett spets eller inte så sitter han åtminstone förhoppningsvis bra placerad. Jag har respekt för konkurrenterna, men måste fortsatt tro en del på min häst.
Här testar du med Erik Adielsson som kusk på en häst Takter normalt brukar köra.
– Johnny hade lovat bort sig att köra Staro Hollywood, men Erik är ju ingen dålig ersättare. Jag har respekt för konkurrenterna, men måste fortsatt tro en del på min häst, inga ändringar är aktuella.
Du är het som tränare på lördag. 5 Lizette Sisu (V75-4) är en annan hårt betrodd. Chansen?
– Jag hade fräschat upp henne inför senast och hon gjorde mig inte besviken utan vann på ett bra sätt efter att ha varit med och kört lite i omgångar. Distansen är inga problem och kanske att det ska vara lite outsiderchans. Vi siktar mot att köra barfota fram som senast, säger Lars I Nilsson som hoppas på en tredje-fjärdeplacering med 3 Alchemilla Rich i V75-6.
Vilken är din bästa chans på lördag?
– Jag måste säga Dreams Take Time. Men även Flex Lane och Lizette Sisu är tänkbara om det skulle stämma med respektive löpningsförlopp.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.