Resultat V75 2014-02-15: Norskt förvandlingsnummer!

398

uppvisning

Ibland kan ändringar i utrustningen göra underverk.
Så är fallet med B.B.S.Sugarlight.
Det norska förvandlingsnumret stod för lördagens sportsliga höjdpunkt i V75.
– Han har så grym form att han nog skulle räcka i alla klasser, sa kusken Peter Untersteiner efter att ha bombat hem klass I på topptid.
Femårige B.B.S.Sugarlight har varit en duglig tävlingshäst ända sedan han började tävla för snart två år sedan.
Men nu har han plötsligt höjt sig flera snäpp.
Förklaringen: ny utrustning.
– Jag körde honom för fem veckor sedan och efter det loppet frågade jag tränaren om jag fick göra några ändringar. Gör vad du vill, sa han och vi ändrade en hel del. Del föll väl ut och nu är hästen en fröjd att sitta bakom, konstaterade Peter Untersteiner.
Utrustad med så kallad jänkarvagn och utan skor på bakhovarna mosade B.B.S.Sugarlight i starten efter motståndet från positionen utvändigt om ledaren. Att den prestationen inte var någon engångsföreteelse visade han med all önskvärd tydlighet när han nu tog karriärens första V75-seger. Trots mycket snabba 1,07,5 i 500 meter för att komma till ledningen och 1.11,9 första varvet lämnade B.B.S.Sugarlight fältet i slutkurvan. I mål var segermarginalen runt 50 meter och 1.11,8 över 1 640 meter var dagens snabbaste segertid.
– Han lugnade inte ner sig efter den enorma öppningen så jag tänkte att upploppet blir långt, men det blev ännu längre för de andra, sa Peter Untersteiner.
– Jag är stolt och väldigt imponerad av hästen. Jag har trott att han ska få ett fint år men att det fanns sån här utveckling i honom har jag inte känt. Vi får hoppas att han håller sig hel och frisk, då ska det nog gå fort i sommar också, sa norske tränaren Fredrik Solberg.

Köpte hästen 40 minuter innan loppet
Ulf Stenströmer har i veckan gått ut och sagt att hans fina sto Working On A Dream är till salu. Strax innan lördagens V75-start blev det affär, och de nya ägarna fick gå direkt till vinnarcirkeln.
– Ibland vinner man jackpot. Vi är ett gäng som har letat starthäst ett tag och i går satt vi på jobbet och läste en intervju med Uffe. Så vi ringde och pratade i går kväll och så gjorde vi upp för 40 minuter sedan. Trav är fantastiskt roligt! Jag har hållit på med det här sedan jag var tio år och nu har jag en V75-vinnare, konstaterade en av delägarna i vinnarcirkeln.

Capello Bob bäst i strulig gulddivision
Gulddivisionen blev en rörig historia där bland andra Hard Livin galopperade bort sig direkt från start. Årsdebuterande I Saw You brakade till ledningen och i slutkurvan såg han ut att gå mot segern. Men då galopperade han också. Istället kom Capello Bob med en stark avslutning och grejade segern tillsammans med sin tränare Stefan Persson.
– Han gör bra lopp hela tiden men det är jämnt skägg i de här loppen och det är spår och positioner som avgör. Han var inte som bäst i dag utan sprang och krängde enormt. Men han profiterade på en bra resa och han gjorde det bra, sa Stefan Persson.

Favoritseger i stoeliten
I stoeliten kom favoriten Canaka B.F. planenligt till ledningen och där fick körande Ulf Ohlsson bestämma tempot efter eget huvud. I sista sväng såg det kritiskt ut när utvändige Miss Beniss kom upp jämsides men kort senare kunde favoritspelarna andas ut när Canaka B.F. enkelt stegade ifrån sina förföljare. Segern var hästens fjärde i sjunde starten sedan hon kom i Reijo Liljendahls träning i höstas.
– Jag hade inte börjat köra riktigt när Miss Beniss kom upp på utsidan och när jag ryckte det norska huvudlaget svarade hon bra på det. Hon hade inte slutsålt i mål, sa Ulf Ohlsson.

Holländare presenterade sig
Holländaren André Bakker, lärling hos Lars I Nilsson på Jägersro, är ingen känt namn ute i stugorna. Men nu presenterade han sig för den breda publiken genom att ta en V75-dubbel. Först satte han dit Klaus Kern-tränade Sundsholms Keynote i Klass II och i bronsdivisionen höll Veronica Haglunds Mr Pellegrino undan efter en resolut styrning av Bakker.
– Det är inte ofta jag kör i V75 och att vinna två lopp är fantastisk. Det klart att man drömmer om det här men det är hård konkurrens och inte så lätt att få styrningar i V75. Nu fick jag chansen och den tog jag, sa 31-åringen.
I den avslutande silverdivisionen drog Stig H Johansson-tränade Claes Boko det längsta strået tillsammans med Erik Adielsson och det gjorde att utdelningen för sju rätt landade på 4 674 kronor. Femrättspotten går vidare till nästa veckas V75-omgång i Gävle. Då kan en ensam jackpotvinnare håva in 47 miljoner kronor.

Ola Johansson

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelNoras Bean är på G! Nya lopp på gång!
Nästa artikelResultat V75 2014-02-15: Vilken härlig seger!