Resultat V75 2014-02-15: Vilken härlig seger!

433

kanslor

Hon är ridtjejen som sadlade om till travet.
Och igår bärgades den största segern hittills.
Vi syftar på Veronica Haglund vars Mr Pellegrino fixade jägersroamatörens första V75-seger på Axevalla.
– Detta är ju bara så fantastiskt underbart, förklarar Haglund med några timmars distans.
Efter att ha växt upp inom ridsporten gällde travgymnasiet i Kalmar i kombination med jobb hos amatören Leif Gasslander. Efter avslutade studier inleddes en anställning hos Catrin Fajersson och Börje Johansson. Men sedan gick flyttlasset söderut och detta för att bli hästskötare hos Joakim Lövgren. När Anders Larsson och hans Syd Buss AB i Ystad senare valde att flytta sina sju hästar från just Lövgren hängde Veronica Haglund på och började som privattränare.
– Jag har en B4-licens, vilket innebär att jag bara får träna hästar som ägs av Syd Buss och det är också från detta företag som jag kvitterar ut min lön.

”Det betyder förstås massor”
Tillsammans med sambon Carsten Hansson håller Haglund till på gemytliga Skönabäck, vilket ligger beläget på Romeleåsens sydsluttning cirka fyra mil sydöst om Malmö, där man totalt huserar över 13 hästar.
– Visst skulle man kanske vilja utöka rörelsen, men det är inte helt enkelt eftersom jag är privattränare medan Carsten har en B3-licens. Detta innebär i praktiken att han måste vara delägare i de hästar han tränar och då blir det ju dyrt i längden, fortsätter Haglund.
Åter till lördagens V75-seger på Axevalla då Mr Pellegrino bärgade Veronca Haglunds första V75-vinst någonsin. Går det att sätta ord på vad denna seger betyder för rörelsen?

– Det betyder förstås massor och förhoppningen är att det skall ge svallvågor och smitta av sig på övriga stallet, framgång brukar ju föda framgång. Det var många känslor på samma gång, verkligen jätteroligt och också svårt att ta in. Men bevisligen har det hänt, jublar Haglund ännu flera timmar efter triumfen.
Tankegångarna alltifrån när startlistan blev klar till mållinjen passerades?
– För det första ställde man sig frågan varför vi inte kunde få ett bättre startspår, men det var ändå bättre än att tvingas starta i andra ledet. Att det skulle bli dödens fanns med i beräkningarna och som vanligt krigade han på som en tiger. Jag såg inte mycket från den position jag stod i sista sväng, men André Bakker var säker på sin sak och bekräftade ganska så omgående att det hade blivit seger.
Tidigare har man känt igen Stefan Söderkvist bakom era hästar, men så är det inte längre?
– Vi har haft ett mycket bra samarbete med Stefan Söderkvist, men ägaren ville se en ny kusk bakom sina hästar och valet föll på André. Det är en rutinerad och duktig kille som till vardags jobbar hos Lars I Nilsson och vi ser inget konstigt med det, det är ju lite så det fungerar i branschen att man testar nytt.
Lägger man ihop samboparets siffror från förra året når man upp till en bit över 900.000 kronor i inkörda pengar. Får vi gissa vilken gräns målet är uppsatt till under årets säsong?
– Man vill alltid prestera bättre och visst är det miljonen som hägrar, inget snack om den saken. Jag tycker också att vi har matrial för att kunna lyckas och att döma av inledningen på året så ska det ju bara gå vägen, men som alltid är det hårt jobb som gäller.
Är Mr Pellegrino stallets bästa häst?
– Haha, just nu är han i alla fall det.
– Vi har ju även Fayence och Pling Plong som befinner sig i samma klass och det är väl dessa tre som ständigt för en kamp gällande vem som är bäst i stallet. Tyvärr har Pling Plong åkt på en gaffelbandskada och också lite andra problem, men vi hoppas verkligen att han ska komma tillbaka, avslutar Veronica Haglund.

Fotnot: Carsten Hansson har också tagit en seger på V75. På Mantorp den 2:e juli 2012 vann nämnde Fayence ett Klass I-försök tillsammans med Johnny Takter. Fayence som alltså vid den tidpunkten stod på Hanssons träningslista.

Anders Nilsson

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelResultat V75 2014-02-15: Norskt förvandlingsnummer!
Nästa artikelNy svensk framgång i Frankrike!