Resultat V75 2014-03-01: Ludde är stekhet nu

766

kolgjini-kalmar-v75

Lutfi Kolgjini är glödhet i sulkyn.
Två V75-segrar i Kalmar innebär en segerprocent på 35 hittills 2014.
– Jag är i toppform, sa Jägersrokusken efter vinsterna med Dante Boko och Raja Mirchi.
Lutfi Kolgjini blev lördagens man på Kalmartravet genom en mycket säker dubbelseger inom V75-spelet. Det handlade förvisso om två favoritsegrar, men även straffar ska slås och Kolgjini visade att han är lika säker som Zlatan.
Raja Mirchi är i sina bästa stunder en av Sveriges och därmed en av världens bästa travhästar. Årets årsdebut gav mersmak. Sjuåringen såg läcker ut, lugn och harmonisk.
– I dag fick jag ett viktigt svar: Att han lyssnar på mina signaler, det gjorde han inte i fjol.
Det är en mer balanserad Raja i år. Jag är jättesäker på att det blir kul i år, sa Lutfi Kolgjini.

Passerade åtta miljoner kronor
Lördagens seger i gulddivisionen var värd 150 000 kronor och den sjuårige hingsten passerade därmed åtta miljoner kronor insprunget.
I loppet visade Lutfi Kolgjini med eftertryck att han litar på sin häst och han satt lugn i andra utvändigt när många kanske trott på en tidig forcering mot ledningen. Attacken dröjde tills på bortre långsidan på sista varvet och in på upploppet avgjorde Raja Mirchi i ett nafs.
– Jag tänkte att jag sitter där så länge jag kan tills någon lockar ut mig, sedan lät jag honom ta dem på styrka. Jag vet att upploppet är hans starkaste bit, han hukar sig och bara länger på stegen.
– Han var lugn och fin hela vägen. Helt underbar. Det var perfekt att jag fick ett så snällt lopp för hästen. Han kändes helt överlägsen, sa Lutfi Kolgjini.

Siktar mot Elitloppet
I fjol blev Raja Mirchi femma i Elitloppet. Efter lördagens finfina årsdebut hymlade tränaren inte om planerna för sin stjärna. Han är ute efter revansch.
– Vi kommer att ha ett vettigt upplägg där vi startar i lite lugna lopp innan Olympiatravet, sedan matchar vi mot Elitloppet, det är hans största mål i år.
Lutfi Kolgjini vann även med favoriten Dante Boko i V75-2 efter tidig ledning och sedan full kontroll. Den fyraårige talangen tog tredje raka segern och är obesegrad i år.
– Duktig kille! sa Lutfi Kolgjini och klappade sin häst efter loppet.
– Han har fantastiskt utstrålning och har utvecklast mycket i vinter. Det här är en typisk ”late bloomer”.

Första V75-segern
Omgångens skräll kom redan i den första V75-avdelningen då lärlingen Anders Zackrisson hittade luckan in på upploppet med 41-oddsaren Staro Bobcat. En mycket populär hemmaseger.
– Det bubblar så mycket i kroppen att man inte vet vad man ska ta vägen. Det är min första V75-seger och det betyder jättemycket. Nästa år är det meningen att jag ska dra igång eget och det här är bästa reklamen, sa Anders Zackrisson.
Tioåriga Staro Bobcat gjorde sin 126:e start i karriären och tog även han första V75-segern.
– Det är stort, fantastiskt roligt! Det här är en hedershäst som alltid gör sitt bästa men han har aldrig haft tur på V75 tidigare. På V75 måste man ha tur, i dag löste det sig perfekt. Nu ska jag dricka champagne, sa Anders Zackrisson.

Hemmaseger i lärlingsloppet
Hemmaseger blev det även i lärlingsloppet (V75-4) där Oscar Nilsson serverade Britta Palema ett perfekt lopp och över upploppet tackade hon genom att enkelt spurta förbi Pedro Bi.
Vinstdraget i loppet var troligen när Oscar Nilsson valde att sitta kvar i andra utvändigt när hästar attackerade bakifrån.
– En riktig drömstyrning, sa tränaren Fredrik Persson.
– Ja, det är där jag vinner loppet. Det känns fantastiskt roligt, jag kör två hästar på V75 på hemmaplan och är etta och tvåa, sa Oscar Nilsson som även var tvåa med 43-oddsaren Easy Jazz i V75-2.

Mot Harper Hanovers lopp
V75-6 blev ett rivigt lopp där favoriten Frozen vann tillsammans med Johnny Takter efter att ha kommit till spets efter ett varv. Trots 1.12 första varvet vann Frozen till slut säkert före Super Photogenic. Segertiden blev utmärkta 1.14,6 över distansen 2 640 meter, autostart.
– Jag tror han kan vinna Harper Hanovers lopp i år, sa danske tränaren Peter Jensen.
V75-5 blev ett taktiklopp där Thomas Uhrberg fick bestämma tempot i täten sedan han prickat starten perfekt med Vacation Silvio.
– Hon öppnade bra och sedan kändes hon fin hela vägen, konstaterade Jägersrokusken.

Många vann stort på V75
En av lördagens gladaste segerkuskar var utan tvekan Oskar Svanberg som skrällde i V75-7 med sin Leonas Kaiser. Ett par galoppsteg i starten gjorde att kusken fick ändra taktik och köra bakifrån istället men i utgången av sista kurvan kom luckan och niooddsaren hade bäst spurtkrut. Leonas Kaiser, som vann klass II-finalen senast, hade klivit upp två klasser och debuterade i bronsdivisionen.
– Det är underbart när man känner en harmoni med hästen. Det är svårt att förklara, men så känns det inom mig också, sa Mantorptränaren.
Sju rätt på V75 gav 184 032 kronor till 285,7 vinnande system. Sex rätt betalade 337 kronor och fem rätt 23 kronor.

Lars-Ove Pettersson

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelDet svenska stålet biter bra i Frankrike i år
Nästa artikelLunch – Dubbeln Boden 2/3 – 2014