Resultat V75 Årjäng 12 juli 2014

205

resultat v75

Magic Tonight vann årets upplaga av Årjängs Stora Sprinterlopp med 600 000 kronor till vinnaren. Men inte nog med det. Han kunde samtidigt räkna in en biljett till Hugo Åbergs Memorial på Jägersro.
– Han bara dansar fram på banan och det är en verklig njutning att sitta bakom, en finare häst än så här går inte att köra, berömde Johan Untersteiner.

De flesta hade spekulerat i en utdragen spetskörning, men när Democrat galopperade var det aldrig något snack, Magic Tonight närmast gled till ledningen och sedan var i princip all spänning över.
– Det kändes fantastiskt bra efter 50 meter när jag förstod att vi skulle komma till ledningen och sedan blev det en promenad i parken. Vi varvade på 1.11, vilket kändes som 18,5, han har en fantastisk teknik.
Segertiden skrevs till 1.09,9/1 609 meter med bilstart.
Även tränare Roger Walmann var förstås jublande glad efter segern.
– Detta är ren och skär tillfredställelse!
– Vi stod medvetet över Elitloppet och satsar vidare mot årets stora mål, vilket är Hugo Åbergs. Jag känner mig som en ”plastpappa” åt Johan som jobbat för mig i många år och gläds även med ägaren Lennart Ågren som satsar hårt.
Som tvåa höll Mosaique Face bra efter att ha avancerats fram utvändigt ledaren medan tredjeplatsen bärgades av Reven d’Amour. Hårt betrodde Orecchietti var utan chans efter att sent omsider letat sig loss från fjärde invändigt.

Dubbelseger för Henrik Södervall
– En dubbelseger på V75, helt fantastiskt – detta är svårslaget.
Orden kom från Henrik Södervall som upplevde sin största dag på en travbana. Och prestationen blir än mer imponerande med tanke på att jägersrotränaren bara har tio hästar på träningslistan. Först satte Erik Adielsson dit Hallas Judex efter ledningen från start till mål varpå Arazi Boko spurtade hem silverdivisionen för Örjan Kihlström.

”Travet flöt bättre än någonsin”
Dagens prestation stod Dernier Viking för tillsammans med Veijo Heiskanen. Trots en inledande galopp, då ekipaget satte till närmare 30 meter, avancerade man fram utvändigt ledande Order To Fly varifrån man helt sonika mosade sönder sitt motstånd.
– Travet flöt bättre än någonsin efter galoppen, hon bara sprang, sade Veijo Heiskanen.
Tanken har varit att betäcka det åttaåriga stoet med Solvato men dessa planer skrinläggs, åtminstone för ett tag.
– Hon har för lite pengar på sig och vi startar på under höst och vinter, därefter får vi se.

”Man blir lurad av jänkarvagnen”
Det blev dramatik redan i den inledande V75-avdelningen. Carl-Otto Göranssons Paramount var först i mål, men blev diskad efter att ha stört medtävlare då han letade sig loss från rygg på ledande Twigs Voici.
– Det var trångt och det är ständigt små marginaler. Jag tyckte att det fanns plats, men kanske att man blir lite lurad av jänkarvagnen som är längre än en vanlig sulky, sade en bedrövad Peter Ingves.
Segern istället till den norske gästen K.L.M.Buymethemoon som avslutade starkt från tredje utvändigt tillsammans med Erik Adielsson som alltså blev dubbelsegrare på V75.
Bättre lycka efter invändigt lopp gällde för Catarina Lundström-tränade Qroque. Johan Untersteiner är därmed hundraprocentig efter två uppsittningar bakom fyraåringen som skrällde rejält.
– Vi fick ett fint lopp och det löste sig perfekt. Jag trodde vi skulle vinna enkelt, men Eriks häst (Love You Silvio som galopperade bort en andraplats kort före mål) stretade emot bra, sade Untersteiner J:r som liksom Adielsson alltså vann dubbelt på streckspelet.

”Idag klaffade allt”
Torbjörn Jansson har sedan många år tillhört eliten bland landets tränare och kuskar. Och han visade än en gång prov på sin körkonst då han vann kallblodsloppet tillsammans med Robert Bergh-tränade Flex. Efter ett omväxlande lopp plockade man enkelt ner ledande Krusse och segern blev enkel.
– Jag visste varken om jag skulle ut eller in på sista långsidan och man ska ju ha lite tur, idag klaffade allt och han är riktigt bra.
V75 blev inte helt lättlöst och till slut fanns knappa 42 rätta rader, vilka belönades med 446 047 kronor vardera.

Anders Nilsson

ÖVRIGA RESULTAT HITTAR DU GENOM ATT KLICKA HÄR!

 

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.