Storloppsseger till Reijo Liljendahl

80

storloppsseger

Fire To The Rain, tränad av Reijo Liljendahl, vann Ulf Thoresens Minneslopp i imponerande stil.
Segerchecken: 500 000 norska kronor.
– Det här är väldigt stort. Det är nog min största seger som jag fått under min tränarkarriär, sa Reijo Liljendahl.
– Det är frågan om det inte är den bästa treåring jag har kört, berömde kusken Ulf Ohlsson.

På söndagseftermiddagen avgjordes det stora treåringsloppet Ulf Thoresens Minneslopp i Jarlsberg. Reijo Liljendahls framgångar bara fortsätter och den här storloppssegern var speciell för Solvalla-tränaren.
– Det känns lite grann att vinna i Jarlsberg. Jag vann med The Onion i Jarlsbergs Grand Prix och Ulf Thoresen var den förste att gratulera mig, sa Reijo Liljendahl.
USA-födde treåringen Fire To The Rain var sannerligen ingen bluff och han fick göra grovjobbet själv utvändigt om ledaren. Men trots positionen i ”dödens” så tryckte han på den ledande Jontte Boy runt sista sväng, samtidigt som hårt betrodde Spartan Kronos inte kunde följa ifrån rygg på ledaren. Det var också stenhårt tempo i loppet igenom, då ledande Jontte Boy öppnade första femhundra metrarna efter 1.10,5 och första varvet på 1.12,2.

”Var fantastiskt bra”
In på upploppet gick Fire To The Rain i närkamp med ledaren och kort före mål var segergreppet kopplat. Fire To The Rain fick därmed revansch på Jontte Boy från elitloppshelgen där den sistnämnde då vann Treåringseliten med ett huvuds marginal före Fire To The Rain.
– Han var fantastiskt bra och fick ett styggt lopp utvändigt men visade sig bara vara bäst. Det här tror jag kan bli riktigt, riktigt bra om han får vara frisk och fräsch. Det är en fantastisk styrka i hästen och en bra uppfattning, berömde Ulf Ohlsson.
Och fortsatte:
– Det är frågan om det kanske inte är den bästa treåring jag har kört. Jag tror inte att det var helt slutsålt i mål heller. En ära att få vinna Ulf Thoresens Minneslopp och Reijo har gjort det fantastiskt bra som tränare och kan sätta hästarna i form. Han har ju bara varit tränare i ett år men vet verkligen vad han gör.

”Det var ingen turistresa till Norge”
Tränaren själv var som sagt mycket belåten över storloppssegern och hästens prestation.
– Det här är väldigt stort och det är nog den största segern som jag har fått under min karriär. Det är en fantastisk häst och jag har tyckt om hästen hela tiden, från det att vi införskaffade honom från USA. Jag visste vad vi hade att åka med och även om jag tycker om att åka till Norge som turist så var det ingen turistresa den här gången, sa Reijo Liljendahl som nu tränar cirka 80 hästar på Julmyra Gård.

Båth-tränat vann Stoavdelningen
I Stoavdelningen av Ulf Thoresens Minneslopp blev det även där svensktränad seger. Svante Båth-tränade Spit For Spat vann enkelt för Erik Adielsson efter att tidigt ha kommit till ledningen sedan favoriten Alwaysinblackpedia galopperat i täten i första kurvan. Det treåriga stoet belönades med 125 000 norska kronor.
– Det känns att det finns mycket i henne. Hästen vann med krafter kvar och jag är jättenöjd, kommenterade Erik Adielsson.

Michael Carlsson

 

Föregående artikelResultat V75 Årjäng 12 juli 2014
Nästa artikelJannes Jäddrans DD-tips till Lindesberg 14 juli 2014

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.