Resultat V86: 2000 segrar för Walmann

216

Roger Walmann

Hösten 1991 lämnade han Norge för en karriär som travtränare i Sverige.
På onsdagen jubilerade Roger Walmann med sin 2 000:e seger på svensk mark.
– Jag älskar hästar. De ger mig så otroligt mycket och har alltid ställt upp för mig. Kärleken till hästarna är min främsta drivkraft, sa Solvallatränaren.
Inför onsdagens tävlingar på Solvalla stod Roger Walmann på 1 999 tränarsegrar på svensk mark och med åtta hästar till start inom V86-spelet var det ingen skräll att jubileumsseger 2 000 kom den här varma sommarkvällen.
Hästen som fixade jubileet var Pantholops, som svarade för en mycket tapper insats i V86-3. Kusken Örjan Kihlström hamnade på vingel från början och Pantholops tvingades vandra i tredjespår hela första varvet innan hon kom ner utvändigt stallkamraten Dont Wear Pjs i ledningen. Men Örjan Kihlström var inte nöjd med den positionen heller och fortsatte resolut mot ledningen.
– Det hade gått ganska fort i början och Dont Weasr Pjs kan bli lite pigg när hon går i ledningen på 2 140 meter, så jag chansade att han skulle släppa, sa Örjan Kihlström.
Väl i ledningen fick Pantholops omgående massage av True Advantage, men trots det tuffa loppet höll hon undan till en lika säker som imponerande seger.
– Det var väl en värdig jubilar, tycker jag. 2 000 segrar och det bara i Sverige, en otrolig prestation av Roger, han var ju några år också när han kom hit, sa Örjan Kihlström om Solvallas framgångsrike norrman som nyligen fyllde 60.
Roger Walmann själv kommenterade den historiska segern så här:
– Att nå 2 000 segrar som travtränare känns overkligt. Det hade jag aldrig i min vildaste fantasi vågat tro när jag kom till Sverige för snart 22 år sedan.

…och seger 2001
Roger Walmann kunde räkna in ytterligare en imponerande seger när Overtaker By Sib avgjorde V86-5 med en mäktig långspeed sista 600 i tredjespår tillsammans med Johan Untersteiner. En lyckad halsoperation, barfotabalans och första starten i jänkarvagn, var några delförklaringar till rekordsänkningen till 1.12,6 över sprinterdistans.

Rafflande upplopp
Victory Tillys lopp för femåriga hästar inledde V86-omgången och publiken bjöds på kvällens mest rafflande upplopp där Hans R Strömberg-tränade On Track Piraten höll undan efter sylvass avslutning i 1.08,2 sista 500 metrarna i händerna på Daniel Olsson. Från rygg ledaren flög Johnny B.Kemp lågt över upploppet tillsammans med Claes Sjöström och var mycket nära att snuva storfavoriten.
– Han kändes mustig och fin hela vägen. Jag hade tussarna kvar och jag tror han kunnat fortsätta en bit till om jag dragit dem, sa Daniel Olsson.

Fyraåringslopp av hög klass
V86-7 var ett fyraåringslopp av hög klass och dagens största prischeck på 150 000 kronor gick till Stefan Melander som lånat ut Digital Ink till Ulf Ohlsson.
Digital Ink kunde som väntat inte försvara innerspåret bakom startbilen men Ulf Ohlsson kom ut i andraspår direkt och sedan körde han resolut till ledningen. Väl i spets fick ledarekipaget bestämma tempot och efter 1.15, 0 första varvet var det förstås en omöjlig uppgift för konkurrenterna att fånga in Digital Ink, som efter en snabb slutrunda vann på 1.12,5 över distansen 2 140 meter.
Noble Knight såg fin ut som tvåa från rygg ledaren och även kriterievinnaren Chelsea Boko var fin som trea från sitt svåra utgångsläge med bakspår. Kungapokalsvinnaren El Mago Pellini fick det inte att flyta och galopperade i andra par utvändigt, enligt kusken Adrian Kolgjini passade inte banan som han tyckte var för lös.

I övrigt noterade vi…
…att Gianni Coysman hade full kontroll från pets i lärlingsloppet (V86-2) med Timo Nurmos-tränade Next Kronos.
– En straffspark, kommenterade segerkusken karriärens andra Solvallaseger.
…att Hans-Owe Sundberg har toppform på sitt stall. I V86-4 tog Recation tredje segern på fyra starter på slutet och i ett ramlopp utanför V86-spelet hade hans obesegrade talang Room To Go uppvisning. Det treåriga stoet vann på utmärkta 1.15,0 över distansen 2 140 meter, voltstart, i karriärens andra start.
…att It’s Amazing löste ett snävt startspår i volten i V86-6 och tog sedan en säker spetsseger tillsammans med Erik Adielsson. Stig H Johansson tränar den tyskfödde fuxen som tog fjärde segern i karriärens nionde start.
…att klass I-försöket som avslutade V86-spelet gick till Handler och Jorma Kontio som ledde från start till mål. Vinnaren tränas av Timo Nurmos totalt kunde räkna in tre tränarsegrar under onsdagen.
…att 1 299 system med åtta rätt på V86 vann 6 942 kronor vardera. Sju rätt gav 67 kronor och fem rätt 13 kronor.

Lars-Ove Pettersson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelGoop knappar in i Kusk-VM
Nästa artikelInför V75: Kontrar med den rätta melodin

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.