Resultat V86: Tredje raka för Ragata

184

tredje_raka

I augusti avgörs världens största treåringslopp, Hambletonian, i New Jersey.
Då kan Solvallahästen Ragata finnas med i stoavdelningen.
På onsdagen tog den obesegrade jättetalangen tredje raka segern.
Amerikanske megastjärnan Deweycheatumnhowe vann Hambletonian 2008. I år kan hans svensfödda dotter Ragata gå i pappas hovspår. Hennes tränare och ägare Timo Nurmos har anmält henne till Hambletonian Oaks och det ångrar han knappast efter onsdagens uppvisning på V86. Från fjärde par utvändigt styrde Jorma Kontio på i tredjespår med 800 meter kvar till mål. I sista kurvan hade Ragata närkontakt med ledande favoriten Harmi’s Frido och i en rafflande upploppsfight drog Ragata det längsta strået.
– Hon var jättefin hela vägen. Hon har fin teknik, är stark och har bra löphuvud, berömde Jorma Kontio.
Timo Nurmos fick även glädjas åt Engla Håleryd som vann ungdomsloppet tillsammans med sin skötare Gianni Coysman.
– Vad kan jag säga, det är underbart, sa den belgiske lärlingen.

Hemvändare vann dubbelt
För två år sedan bytte Ola Samuelsson landsdel. Efter många år på Solvalla är numera Jägersro hemmabanan. Nu återvände han med segerstaplaren Prowess Kronos och Orange Kronos. Båda kördes till seger av Johnny Takter. Den förre tog femte raka via en stark avslutning från tredje par utvändigt och den senare svarade ärligt attackerna bakifrån efter tuff öppning till ledningen.
– Och jag som alltid har tyckt att 040-träning inte har dugt här uppe, skämtade Samuelsson.

Imponerande årsdebut
Stefan ”Tarzan” Melander har för vana att säga att hans hästar behöver lopp i kroppen när de återkommer efter tävlingsuppehåll. Det gällde inte Digital Ink. Den fyraåriga hårdingen var skoningslös när han mosade konkurrenterna från sjunde par utvändigt.
– Det kanske var korkat att köra så här när jag inte visste riktigt var jag hade honom men nu blev det ju bra ändå. Han har visat att han är en liten undantagshäst. Man kanske inte ska blåsa upp sig för det här loppet men 1.13,6 (2 140 meter, auto) är en fantastisk tid att gå efter ett par månaders vila, sa Melander.

Första segern på två år

Efter 18 starter utan seger slog Roger Walmanns Ranch I Do I Do till. Och det gjorde hon utan pardon. Från positionen utvändigt om ledaren utklassade hon motståndet.
– Det var ett tag sedan hon vann men hon är uppe i en hård klass och det är inte så lätt att vinna på beställning. Men hon var fin i dag, ovanligt laddad och fin redan i provstarten, och så mötte hon lite enklare motstånd, sa kusken Örjan Kihlström.
Övriga V86-lopp gick till Finland. I tur och ordning satte Seppo Markkula dit Markku Nieminens Super Frido och Jari Multanens Frau Stahl.

Banpubliken vann stort

Åtta rätt på V86-spelet betalade 90 377 kronor och det gladde inte minst ett stort gäng Solvallabesökare. Andelssystemet som säljs på banan gick nämligen in och 101 andelar fick 642 041 kronor att dela på.

Ola Johansson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet