Robert Bergh inför V86: ”Han har kapacitet för att vara med i Elitloppet”

187

muscle hustle

”Min skönaste seger hittills i år”.
Det sa Robert Bergh efter att Muscle Hustle vunnit i comebacken.
Nu väntar årets andra start för stjärnhästen som går ut i V86-jackpoten på Solvalla.
– Han har kapacitet för att vara med i Elitloppet. Det är en av de värsta hästar jag har kört, säger Bergh.

Jackpot på V86

Det är jackpot i onsdagens V86-omgång där en ensam vinnare kan ta hem 13 miljoner kronor enbart på åtta rätt.
Omgången delas mellan Bergsåker och Solvalla och i den avslutande avdelningen dyker flera stjärnhästar upp. En av dem är Muscle Hustle som tränaren Robert Bergh håller oerhört högt. Den USA-födde hingsten debuterade för Bergh för två år sedan och hade en strålande debutsäsong på svensk mark som inbringade 1,8 miljoner i insprungna pengar. Muscle Hustle radade upp segrarna och var även tvåa i Sprintermästaren bakom Diamanten. Men i fjol gick det mycket grus i maskineriet när Muscle Hustle för det mesta gjorde bort sig och galopperade. Även om han visade prov på sin höga kapacitet vid ett par tillfällen, bland annat när han vann på 1.11,4 och spöade hästar som Makethemark och Milligan’s School med flera, så var säsongen i stort en besvikelse.
– Det var i olika perioder och massor av olika saker som strulade. Han hade lite oflyt när det var allvarligt och hade bakspår och hamnade illa till i loppen. Hästen är lite amerikansk i sättet och jag tycker att han är allra bäst när man får vara med och gasa med honom från början, säger Robert Bergh.

”Är mer komplett i år – precis där jag vill ha honom”

Muscle Hustle gjorde årsdebut i Kalmar den 10 mars i ett lopp där han startade med 80 meters tillägg över grunddistansen 3140 meter. Han rundade till seger på 1.14,3 och efteråt tyckte tränare Bergh att det var hans skönaste och roligaste seger i år.
– Ja, och ändå har man haft lite triumf i Frankrike men det här var något speciellt, säger Bergh.
– Det var så många saker som var förbättrade mot i fjol och positiva. Voltstartslopp fungerade inte i fjol och nu var det inga problem och tretusen meter gick också bra. Det hade sett bra ut i vinter och hästen hade fått en rejäl vinterträning i sig. Jag hade en jäkla skön känsla och när det blir bekräftat så känns det ju väldigt bra.
– Hästen var jättefin och jag körde ett lätt jobb med honom i dag (måndag) och han var spänstig och bra. Han har bara gått i backen i vinter och får fortsätta med den tyngre träningen och några lopp till. Loppet i Kalmar har fört fram honom det känner man och hästen är precis där jag vill ha honom. Jag tycker att han känns mer komplett i år än i fjol.

”Klart jag kör för seger – vettig chans”

Muscle Hustle är en av de mest betrodda i V86-avslutningen. Han har spår sju bakom bilen och invändigt finns konkurrenter som bland annat Volstead och Sorbet.
– Jag har inte tryckt av honom så många gånger från start men jag kommer att prova att vara med från början. Han kommer att gå med skor fram och barfota bak som senast så balansmässigt blir det inte optimalt ännu. Eventuellt blir det ett halvstängt huvudlag den här gången. Vanlig vagn igen. Det är klart att jag kör för seger och jag tycker att han ska ha vettig chans, säger Robert Bergh.

”Aktuellt med Elitloppet i år”

Du har tidigare uttalat att Muscle Hustle är en häst för Elitloppet?
– Ja, han har kapacitet för Elitloppet. Det var diskussion om honom redan i fjol men jag tycker att han har varit för mycket nallebjörn och lite för stor för sin kropp och det kändes aldrig aktuellt som femåring. Det är mer aktuellt i år om han kan få till det i loppen framöver. På kapacitet är han en av de värsta hästar jag har kört.

”Imagine Boko är definitivt redo för att vinna”

Du har ytterligare en häst till start inom V86. Chanserna där?
– Imagine Boko (V86-3)
 galopperade utvändigt om ledaren i sista sväng i lördags. Vi hängde på honom ett par boots då vilket blev fel och han sprang bara och klev i dom hela tiden och därav galoppen. Men han fick de där bootsen på sig eftersom han felade i årsdebuten. Nu kommer han att gå med en lättare balans och det känns okej med bakspåret. Det känns även skönt att ha en kallblodskusk bakom honom den här gången, haha. Hästen ser väldigt formstark ut och har tränat bra en längre tid så jag hoppas att det fungerar nu när det har strulat i två starter. Han är definitivt redo för att vinna på onsdag, säger Bergh.

Föregående artikelSnabbaste stoet i världen i år (Har fått inbjudan till Olympiatravet)
Nästa artikelÖrjan Kihlström har fortsatta problem med sin rygg

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.