Snabbaste stoet i världen i år (Har fått inbjudan till Olympiatravet)

91

Snabbaste stoet i världen i år

Bahia Quesnot är snabbaste stoet i världen i år.
Fransyskan har nu fått en inbjudan till Olympiatravet.

Åbytravet har gjort klart med en tredje häst till finalen av Olympiatravet lördagen 27 april.
Loppet över 2140 meter är ett av de mest penningstinna loppen i världen för den äldre eliten och nu ansluter en fransk häst till loppet.
Det är åttaåriga stoet Bahia Quesnot som har fått ett wild card. Stoet tränas och körs av av Junior Guelpa och kommer från en tredjeplats i sprinterloppet Criterium de Vitesse i Nice.
Åbytravets sportchef Jon Walter Pedersen var på plats.
– I Nice var det hon som jag tycker fick det tuffaste loppet och var en av de bästa den gången. Hon fick verkligen ingen lätt löpning där och hade ju samma tid som Dijon i mål. Nej, Bahia Quesnot känns det mycket bra att bjuda in, säger Åbys sportchef.
Bahia Quesnot landade på tiden 1.09,0 i Criterium de Vitesse – vilket är den snabbaste tiden av ett sto i världen i år. Åttaåringen var med i Prix d’Amerique och slutade tvåa i Prix de Belgique.
Kretsen kring Dijon backade ur och nu får alltså Bahia Quesnot en fribiljett till Olympiatravet.
– Hon imponerar på mig med sina tunga avslutningar och då ska man tänka på att hon varit med och fajtats med de bästa en längre tid.

Besked om Readly Express
Tre hästar är klara för Olympiatravet. Bahia Quesnot och Propulsion har tilldelats var sitt wild card och tränarna har tackat ja. Milligan’s School kvalade in i lördags på Solvalla.
Även Timo Nurmos har fått en inbjudan med Readly Express men dröjer med sitt besked.
– Jag pratade med Timo i morse (tisdag) och han sa att han kommer att höra av sig till mig i slutet av den här veckan. Finlandia-Ajo är också aktuellt men ingenting var avgjort som det kändes, säger Jon Walter Pedersen.
Jerry Riordan kommer inte med fjolårsvinnaren Ringostarr Treb.
– Hästen känns jättebra enligt Jerry men han hinner helt enkelt inte få hästen färdig i tid med samma upplägg som i fjol. Det var schysst av Jerry att säga det redan nu så slipper jag vänta in i det sista.
– Nu återstår deltävlingarna på Jägersro på lördag då och Umåker veckan efter. Sex dagar före finalen har vi Sista chansen på Romme. Sedan har vi ytterligare två wild card. Daniel Redén ska ju med Propulsion till Umeå. Vinner han där har jag ytterligare ett wild card att spela med, slutar Åbys sportchef.

Föregående artikelGunnar Melander höll vad han lovade
Nästa artikelRobert Bergh inför V86: ”Han har kapacitet för att vara med i Elitloppet”

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.