Så hur ser årets Travkriterium ut?

269

Eftersom de båda favoriterna inte kvalificerade sig (Rolling Stones som inte lyckades ta sig igenom sitt lopp trots att han vann sina sista 8 lopp och Västerbo Loveboat som också missade att kvalificera sig trots att hna vunnit sina sista tio lopp) så är det ett mycket öppnare startfält än vanligt.

Det gör det däremot mycket mer spännande för publiken att satsa på vem dem tycker har störst chans att vinna.

För tillfället ser det ut som att det inte riktigt finns någon häst med samma kaliber som föregående vinnare som Maharajah, Mr Lavec eller Remington Crown. Däremot så kan Final Oak (Make it Happen) vara värd att satsa på. Han har vunnit sina sista tre lopp vilket betyder totalt 6 vinster och 2 placeringar från sina sista 12 lopp. Han var favoriten i sitt lopp och sprang den 2640m banan på under två minuter.

Jens Patrik på andra sidan har bara vunnit två gånger man han är avlad från den tvåfaldiga Prix d’Amerique mästaren Offshore Dream och hans lopp var nästan den snabbaste på 1.14.1.

Alkalizer Am kanske endast har haft 5 starter men han är i toppform och har vunnit sina 4 sista lopp.  Eftersom det inte finns någon klar vinnare denna gång kan det verkligen vara värt att se närmare på alla de olika hästarna om du planerar att satsa på dem.

De mindre kända hästarna har faktiskt en bra chans att vinna eftersom startfältet är nu så öppet och det gör det definitivt till ett mer intressant lopp. Men skulle du nu inte lyckas välja rätt vinnare så kan du alltid hitta något annat att satsa på. Du kan till exempel hitta de bästa svenska casinospelen på JackpotCity.org/sv/ . Det är ett alternativ till att satsa på hästar och ger dig en chans att pröva något nytt – plus att det är då helt upp till din egen skicklighet, du är inte beroende av någon annan.