Sanity mot nya franska mål

209

image-3

Senast gav han inte nationalidolen Ready Cash en chans.
På onsdagen lade Sanity på nytt ett namnkunnigt gäng på rygg i Frankrike och tjänade 400 000 kronor.

Oavsett vad som än händer får Sanity ta ett lopp i sänder.
Men det går bra nu för stjärnan med de många delägarna från Sverige.
Två raka segrar i franska eliten kan bli en tredje nästa söndag i ett större lopp på en bana utanför Toulouse.
Den sjuårige valacken har alltid gjort sina bästa lopp när det varit lite kallare. Varma sommardagar är helt enkelt inte Sanitys melodi.
Att höstformen infunnit sig igen har han visat med eftertryck i två raka segrar i Frankrike. Triumfer som gett runt 800 000 kronor till de 136 svenska delägarna.
Dags att återigen påminna om att Sanity är valack och därmed utestängd från världens största travlopp Prix d’Amerique.
– Så är det ju. Även om han är snäppet under de värsta så hade det varit roligt. Nu får han bestämma själv hur länge han tycker det är roligt i höst. Så fort formen sviktar tar vi hem honom till Sverige för vila, säger tränaren Malin Löfgren.

Tävlar om 800 000
Sanity toga andra raka i Frankrike i onsdags. Nästa start blir troligen i storloppet Grand Prix du Sud-Ouest över 2 400 meter söndagen 13 oktober. Cirka 800 000 kronor väntar vinnaren i Beaumont de Lomagne i södra Frankrike.
– Efter det loppet får vi se vad som händer. Ursprungsplanen är att han ska gå hem om en eller flera starter där nere och sedan tillbaka igen till Frankrike för vinterträning. Kanske blir det start i slutet av februari om allt går bra.
Sanity svarade för ännu en kanonprestation på onsdagen. Franck Ouvrie, en för svenskarna relativt okänd kusk, satt bakom.
– Det är inte helt lätt att få någon kusk i Frankrike som verkligen lyssnar på hur man vill att en häst ska köras. Ouvrie är verkligen mycket bra och svarade ju för en iskall styrning. Sanity passar bra i Frankrike också. Han har sin 1.08-speed till slut även om det körts i stenhårt tempo hela vägen. I Sverige blir det lätt lugnare tempon mitt i loppen då alla hästar hinner samla krafter. Då brukar speeden inte bita lika bra, säger Malin Löfgren.

Mikael Wikner