Se upp för Royal Fighter på Östersund

40

royal fighter östersund 2016

Senast stångades han mot Nuncio och världseliten i Elitloppet.
På lördag är Royal Fighter en av de hetaste stjärnorna i Jämtlands Stora Pris.
– Han har gått framåt och är fräschare och finare än efter fjolårets elitlopp, säger Per K Eriksson.

Storloppen duggar tätt just nu och förutom Oslo Grand Prix i helgen körs det ett riktigt kanonlopp i Östersund lördag kväll. Förstapriset är 700 000 kronor och går som V75-6. Royal Fighter är en av stjärnhästarna och han kommer närmast från Elitloppet. Efter att ha varit trea i försöket från ledningen blev han oplacerad i finalen bakom vinnande Nuncio. Detta efter en tuff förstakurva i tredjespår innan Jennifer Tillman laddat framåt och hittat ner i rygg på ledaren. Royal Fighter travade 1.09,7 i både försök och final.
– Prestationen han gjorde var helt okej. Kanske att han hade varit lite närmare vinnaren i mål om han haft ett par lopp till i kroppen. I fjol hade han ju gjort flera starter innan elitloppet mot i år då han bara gjort två lopp. Men samtidigt var det stenhårt motstånd och enorma prestationer på flera hästar så man kan inte gnälla, säger tränaren Per Eriksson.
Han tillägger snabbt.
– Det känns i alla fall som att hästen har gått framåt efter den här urladdningen. Jag körde honom i lördags och då var han fräsch och fin. Efter förra årets elitlopp var han lite sliten och startade inte på sex veckor. Nu känns han betydligt bättre och det är kul att han har tagit loppen så bra.

”Måste tro på vinstchans – hade inte åkt annars”
På lördag kväll börjar V75-tävlingarna med första start klockan 20.30 i Östersund. I det stjärnspäckade Jämtlands Stora Pris har Royal Fighter spår sex bakom startbilen. Han körs som vanligt av Jennifer Tillman.
– Det kunde ha varit värre och spår sex är helt okej. Hästen är ju väldigt snabb ut men sedan vad det blir för upplägg bestämmer Jennifer. Men jag förmodar att hon försöker att köra en del från början. Medeldistans har han vunnit över många gånger tidigare.
– Loppet är väldigt tufft men han är en av två hästar som var med i årets elitlopp. Så det är klart att jag måste tro på vinstchans. Annars skulle vi inte åka så långt som till Östersund, säger Mantorps-tränaren.

”Ska gå med skor nu”
Några ändringar i balans och utrustning?
– Han kommer att gå med skor runt om den här gången. Det är enda skillnaden mot senast. Hans fötter klarar inte att tävla barfota igen och personligen tycker jag inte att det har någon betydelse. Men spelarna vill ju veta om det. I övrigt inga ändringar.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.