”Siktat på detta ett helt år!”

16

image-10

Det är en revanschsugen Ulf Stenströmer som på lördag åker till Åby med sitt toppsto Your Highness.
Ända sedan galoppen i fjolårets upplaga har siktet varit inställt på Sto-SM.
– Hon har utvecklats mentalt och väger några kilo mer jämfört med i fjol, och då är det inte fett jag pratar om, säger Axevallatränaren, som startar flera segerfarliga hästar i den jackpotförgyllda V75-omgången.

Hisnande 55 miljoner kronor ligger i sjurättspotten för V75-spelarna att slåss om och sportsligt bjuder Åbytravet på mycket hög klass när grindarna på lördag slås upp för den årliga SM-dagen. Russinet i kakan är Sto-SM, som har samlat gräddan av alla svenskfödda ston. Däribland en revanschtörstande Your Highness (V75-5). I fjol galopperade hon bort sig vid upploppets början.
– Hon hade haft väldigt bra vinstchans utan galoppen, så mycket kan vi väl säga utan att överdriva, och jag sa direkt efter loppet att vi skulle försöka ta revansch nästa år, så med några delmål på vägen har vi egentligen siktat på det här i ett år, säger Ulf Stenströmer.

Innerspåret inte idealiskt
Ett av de delmålen var Sto-EM på Solvalla i mitten av augusti där Your Highness blev trea efter ett lopp utvändigt om ledande Youana. Senast avslutade Your Highness starkt till fjärdeplatsen i gulddivisionen efter ett lopp långt ner i kön.
– Hon gjorde ett topplopp i EM och en jättefin insats även senast. Hon plockade ganska många metrar på täten, gick med full fart över mållinjen och travade perfekt. Hon känns väldigt bra i jobben efter det också.
Ulf Stenströmer låter väldigt nöjd med sitt toppsto. Det enda han inte är helt belåten med inför lördagens mästerskap är startspåret. Your Highness lottades till innerspår bakom startbilen.
– Hon är ett av de bästa stona i landet, kanske till och med det bästa, men hon har en svaghet som är ganska betydelsefull och det är att hon inte är särskilt snabb från start. Det gör att hon ofta får tuffa lopp och då kan det komma någon som har profiterat på ett bättre lopp och slå henne.
Bland flera tuffa motståndare är kanske startblixten Youana den allra tuffaste. Många hade varit nöjda med att få hennes rygg, särskilt då Åby har dubbla open stretch, det vill säga extra innerspår att utnyttja på upploppet, men Stenströmer är inte intresserad av något smyglopp.
– Även om chansen är minimal får Calle (Carl Johan Jepson) göra allt för att svara ledningen och kan han inte det får han gå ut i banan. Youana är väldigt snabb och det blir svårt att ta henne på open stretch. Då ser jag hellre att Your Highness håller tempot uppe utvändigt om henne. Min häst är väldigt stark och när vi har laddat för det här i ett år måste vi göra det bästa av det. Jag tror dessutom att hennes sluggerstil passar bättre nu när det har blivit kallare och banan kanske inte är lika ”självspringande” som när det är 30 grader varmt.

Spikar sin egen i tränartipset
I tränartipset Fem tippar V75 rankar Ulf Stenströmer Your Highness etta men han tar även med Youana och Neona Princess på kupongen. I V75-2 går han emellertid hela vägen och singelstreckar sin egen Editor Boko. Hästen har blandat och gett i loppet men senast vann han i fin stil.
– Han har haft en del småproblem som legat honom i fatet och jag ville testa något nytt med honom. Nu har han tänt till efter att ha fått träna på den lätta rakbanan i en månad och senast kämpade han strålande. Jag hoppas att han kan utnyttja innerspåret på lördag, därav mitt tips. Han springer på väldigt bra i ledningen och på förhand ser det väldigt spännande ut.
Även Ulf Stenströmers övriga V75-hästar kan vara värda att ta med i beräkningarna om man vill vara med och dela på jackpotmiljonerna.
Versailles (V75-1) var väldigt fin senast och är kanske bättre än någonsin tidigare. Dock tycker jag att han är något bättre när han är med i den främre träffen direkt och från bakspår blir det svårt att sitta i ledningen. Men hästen är riktigt bra i ordning och om det klaffar med tempo och ryggar räcker han väldigt långt.
Tokio Hotel Hall (V75-6) gör det egentligen kanonbra i varje start. Senast såg han grymt stark ut och han stred väldigt bra utvändigt om ledaren. Han känns bra i jobben efter det och önskescenariot nu är att han kommer till ledningen och drar i hårt jämnt tempo.
Det låter på dig som att spelarna gör klokt i att strecka alla dina V75-hästar?
– Formen är tillbaka i stallet och det kan vara farligt att plocka bort någon av dem, även om man inte vinner i V75 på beställning.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.