Siktet är inställt på Elitloppet!

32

image-21

Vinst i Elitloppet – det är säsongens stora mål för Mosaique Face.
På lördagen gör travstjärnan comeback i det tredje uttagningsloppet till Olympiatravet.
– Målsättningen är att ha honom som bäst sista helgen i maj. Vi ska ha revansch i år, hälsar tränaren och kusken Lutfi Kolgjini.

Mosaique Face skördade stora framgångar under 2015 och blev med drygt fyra miljoner i insprungna pengar Sveriges vinstrikaste häst. Ingen travälskare kan ha glömt den heroiska insatsen i Elitloppet, där Mosaique Face trots en tung löpning var ytterst nära att ta sig förbi den invändiga Magic Tonight. Många hade förmodligen varit nöjda med en hedersam andraplats i världens största sprinterlopp, men besvikelsen hos Lutfi Kolgjini var påtaglig.
I år är siktet glasklart.
– Vi ska ha revansch. Får vi ett bättre startspår i finalen vinner vi i år. Det är åtminstone målsättningen, säger Lutfi Kolgjini som fortsätter att jaga sin första seger i Elitloppet.
Mosaique Face startade senast i januari i det som brukar beskrivas som världens tuffaste travlopp, Prix d’Amerique. Framgången uteblev dock och sjuåringen slutade oplacerad.
– Han hade ingen form i Frankrike. Vi har provat där en gång tidigare och det är bara konstatera att han inte är någon vinterhäst, säger Lutfi Kolgjini.
Efter Frankrikeäventyret togs Mosaique Face hem till Sverige, där det blev två veckors återhämtning för stjärnan innan uppladdningen inför våren började.
– Han har fått träna på som vanligt här hemma. Det har blivit mycket träning i backe och sand, men det har inte varit i några snabbare farter.

Dags för comeback
Efter mer än två månaders tävlingsuppehåll är det alltså nu dags för comeback. Mosaique Face går ut i det tredje uttagningsloppet till Olympiatravet och ställs mot högklassigt motstånd som Solvato, Dreams Take Time och Spartan Kronos.
Mosaique Face har lottats till spår 2 bakom startbilen.
– Det är helt perfekt. Han är startsnabb och kommer att hamna bra på det, säger Lutfi Kolgjini.
Hur vill du bedöma formen?
– Jag skulle säga att den är 80-procentig. Man kan inte begära att han ska vara som bäst redan nu, men med tanke på läget och vilken kapacitet den här hästen har ska han räknas tidigt.
Och när det gäller utrustning och balans?
– Det blir optimal balans. Barfota runt om och jänkarvagn, säger Lutfi Kolgjini.
Uttagningen till Olympiatravet går som V75-3 vid lördagens tävlingar på Jägersro. På spel står en plats i finalen som körs på Åby 30 april. Sedan tidigare är titelförsvararen B.B.S.Sugarlight, On Track Piraten, Your Highness, Anna Mix och Sauveur klara för miljonloppet.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.