Vi kollar läget med Royal Fighter

37

royal fighter 2016

Snart börjar allvaret. Våren är här och travets storloppssäsong står för dörren. Men hur är statusen på landets elithästar.
I Stjärnkollen ger vi senaste nytt om profilerna som väntas dominera på travbanorna 2016.
Dagens stjärna: Royal Fighter.

Fakta:
Royal Fighter, hingst, 8 år
Starter: 68
Segrar: 14
Rekord: 1.09,8ak*
Intjänat: 2 477 000 kronor
Hemmabana: Mantorp

Presentation:
Royal Fighter fick sitt stora genombrott förra året då han sensationellt vann ett försök till Elitloppet för Jennifer Tillman. Han besegrade då närmast hästar som Nuncio och Mosaique Face. I finalen fick han aldrig chansen och blev fast med krafter kvar som fyra. Elva dagar innan Elitloppet vann han på Solvalla på tiden 1.09,8 och fixade då en elitloppsbiljett.

Tränaren Per K Eriksson svarar:

Hur känns hästen för dagen?
– Han har fått mycket styrketräning i vinter och efter sista starten i fjol hittade vi ett litet problem som han hade i vänster bakben. Vi har därför kört tung uppbyggnadsträning med honom och försöker att stärka upp det benet. Hästen sprang lite snett och vint förra året men nu ser han klart bättre ut. Han körs två gånger om dagen och det är det nog inte många hästar i Sverige som gör. Han känns fräsch och fin.
När startar han nästa gång?
– Jag kan inte svara på det exakt i dagsläget men jag skulle tippa på om två till tre veckor. Han kommer att vara väldigt vältränad och väl förberedd när han kommer ut. Vi måste köra ett snabbare banjobb med honom också innan det är dags för årsdebut. Just nu ligger han runt 1.25 och han måste åtminstone ha ett 1.15-jobb i kroppen innan det är dags.
Vilka förhoppningar och mål har du inför säsongen?
– Vi har stora förväntningar såklart. Han klarade sig bra i eliten förra året och i år är han lite mer förberedd än vad han var inför fjolårets årsdebut. Det är de stora loppen som gäller och Elitloppet vill vi gärna vara med i om hästen har den form som krävs. Men då måste han vara i samma skick som förra året.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.