Snackhästen känns riktigt bra inför V75 på Romme

20
åland topphäst
Hallå där…
…ålänningen Robert Ekström, minuterna efter tisdagen sista finslipande träningsjobb inför söndagens V75-start på Romme med snackhästen Jeppas Maxi.

– Vi körde sex intervaller men jag körde inte fort. Han känns bra!
Vad är ”bra” i Jeppas Maxis fall?
– Jag tycker att han känns fräsch och fin. Hästen känns riktigt bra.
Han slog till med att vinna enkelt på kalastiden 1.12,9 över full distans senast i årsdebuten och det har pratats om det där efteråt. Det måste ha kommit som en överraskning även för dig?
– Ja, jag trodde inte att han skulle vara så där ”på bettet” i första loppet. Han hade känts seg hemma i snabbjobben men måste av allt att döma ha gått framåt med dom. Torbjörn Jansson var särskilt nöjd med att hästen travade så fint.
Finns det något specifikt lopp i sikte i år?
– Nej, jag har inte tänkt så långt annat än att vi ska starta kontinuerligt i V75 om det går. Vi får se om det dyker upp något under vägen.
Det blev ett åttondespår i V75-6 – nästan det sämsta tänkbara över kort distans…
– Nja, det är klart att det inte var det roligaste. Men jag vill ändå tro att han är så bra att han kan vinna. Jag hoppas på bra chans, absolut.
Han har bara provat kort distans en gång tidigare och då blev det seger (10 segrar på 13 starter). Vad tror du om Jeppas Maxi som sprinter?
– Just den segern var ingen värdemätare då det handlade om ett ganska enkelt lopp. Dock har jag den känslan att det ska gå bra med 1640 meter också på V75. Han går med exakt samma utrustning som senast och allt verkar bra. Vi åker söndag morgon från Åland.
Apropå Åland. Är Jeppas Maxi den bästa travhästen som funnits på ön?
– Nej. Indian Silver som var hos Stig H måste vara bättre i varje fall – en häst som var med i två elitlopp och det är svårt att nå. Ulf Erikssons Davidov var en häst som sprang in över en och en halv miljon och en sån måste räknas som bättre också. Men vi får se, om Jeppas Maxi får vara frisk kanske han kan kämpa om den där titeln.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.