V75 på Påskdagen och sen Elitloppet?

31

elitloppet 2015 piraten

On Track Piraten är tillbaka i Sverige. På söndag jagar han en plats i Olympiatravets final.Foto av Claes Kärrstrand

On Track Piraten är tillbaka i Sverige efter vinterns succé i Frankrike.
På söndag tar dalahästen sats mot Olympiatravets final när V75 avgörs i Borlänge.
– Vi tar ett lopp i sänder men det stora målet är Elitloppet, säger hästens tränare Hans R Strömberg.

Svenske mästaren On Track Piraten gjorde två starter under det franska vintermeetinget på Paris-banan Vincennes. Först utklassade han motståndet i Prix du Luxembourg under Prix d’Amerique-helgen i januari. En månad senare blev han trea i Prix de l’Union Européenne. De två starterna inbringade 676 550 kronor och totalt har sjuåringen sprungit in 7,7 miljoner kronor.
– Han var jättefin i första starten på Vincennes och vann väldigt lätt. Men han var inte riktigt lika fin i andra starten. Då hade han tappat stinget, gått ner lite i hull och så där. Han blev visserligen trea och gjorde det egentligen jättebra där också men jag tycker att han underpresterade. Jag tror att han hade stått i Frankrike lite för länge, säger Hans R Strömberg.
Sedan en månad är On Track Piraten hemma i Sverige och nu laddas han för en vår i de svenska storloppen.
– Han har fått tillbaka hullet och allting verkar bra med honom. Han är kanske inte helt på topp men han brukar vara bra efter vila så jag är inte orolig för formen.

Kapacitet för Elitloppet
On Track Piraten har gjort sig känd som en häst som hittar toppformen på höstkanten. Under sina fyra första tävlingssäsonger har de största segrar kommit under hösten. Bland annat har han vunnit Svenskt Mästerskap, som avgörs i oktober, de två senaste åren.
– Det har visat sig så men jag tror att det är mycket tillfälligheter också. Det går väldigt fort i loppen den här tiden på året så man måste få bra lopp för att vinna. Och om man tittar tillbaka så ser man att han har fått tunga lopp när han har årsdebuterat och så där, säger Strömberg.
On Track Piraten har även gjort riktigt fina insatser på vår och sommar. Förra året slutade han trea i två delfinaler i Olympiatravet och i maj var han mycket nära att greja en elitloppsbiljett när han blev tvåa på topptiden 1.09,7 i H.K.H. Prins Daniels lopp. I år hoppas Hans R Strömberg att On Track Piraten får till det fullt ut under våren, så att han tilldelas en av de så hett eftertraktade biljetterna till Elitloppet på Solvalla sista söndagen i maj.
– Han har kapacitet för att vara med i Elitloppet. Vi tar ett lopp i sänder men det stora målet är Elitloppet.

Ska vara favorit
Men först är det Olympiatravet som gäller. Den tredje av fem deltävlingar avgörs på Romme på söndag och för att säkra en finalplats är det seger som gäller. On Track Piraten lottades till spår sex bakom startbilen.
– Han fick ett bra läge och jag tror att Erik (Adielsson) kommer att söka sig framåt direkt. Han möter Stefan Melanders armada och B.B.B.Sugarlight så han får inte vara dålig för att räcka till. Men han blir förmodligen favorit och det tycker jag att han ska vara.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.