Snackisen för ung för Elitloppet

192

forung

(Ber om ursäkt för dålig bildkvalitet)

Kanadensiske travaren Mister Herbie är den stora snackisen i travvärlden just nu.
Tyvärr för den svenska publiken är hästen bara fyra år och anses inte redo för en start i Elitloppet.
– Tränaren tycker inte att det är rätt mot en sådan ung häst att man ska ge sig iväg till Europa redan i år, säger storloppspromotorn Klaus Koch.

Det var natten mot söndagen svensk tid som Mister Herbie svarade för bragden att kämpa ner Nordamerikas bäste San Pail i finalen av Glorys Comet-serie.
Åttaårige San Pail har vunnit nästan allt de senaste åren och slog också sin unge motståndare i försöket för ett par veckor sedan.
I finalen var det Mister Herbies tur att gå segrande ur striden. Och vilket lopp hästen svarade för.
San Pail fick öppna tufft för att ta över täten i det 1609 meter långa loppet men ingen räknade med något annat än seger ändå för den store dominanten i slutkurvan.
Bakom hade kusken Jody Jamieson kastat loss Mister Herbie som inte bara kom upp på utsidan över upploppet, utan också mäktade med att slugga sig förbi storfavoriten med minsta möjliga marginal i de sista stegen.

Snabbaste tiden i världen
Kilometertiden för de båda duellanterna är den snabbaste i världen i år, 1.09,3.
Under söndagen uppvaktades hästens tränare av storloppsarrangörer i både Sverige och Norge – men någon resa till Europa blir det inte i år.
Klaus Koch pratade med hästens tränare Jeff Gills för Solvalla och Elitloppets räkning under söndagen.
– Han var tacksam för visat intresse och är absolut intresserad av att komma med Mister Herbie nästa år och kanske ska börja planera för det. Men i år tackar de nej till både Elitloppet och även Oslo Grand Prix, säger storloppspromotorn Klaus Koch.
– Jeff Gills fick hästen i oktober och vill jobba med den lite ytterligare. Att åka så långt med en så pass ung häst och tävla mot Rapide Lebel tycker man känns fel.
Mister Herbie tog nu sin 13 seger på 28 starter. Dessutom en riktig prestigeseger mot San Pail som av många betraktas som världens bäste travare.
– Hästen är sanslöst bra och svarade för en fullständigt imponerande insats mot San Pail, säger Klaus Koch.

Mikael Wikner

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.