Stjärnkollen: G.H.Nemo

206

imagegh

Snart börjar allvaret.
Våren närmar sig och travets storloppssäsong står för dörren.
Men hur är statusen på landets elithästar?
I Stjärnkollen ger vi senaste nytt om profilerna som väntas dominera på travbanorna 2012.
Dagens stjärna: G.H.Nemo.

Fakta:
G.H.Nemo, hingst, 6 år
Starter: 43
Segrar: 13
Rekord: 1.11,5
Intjänat: 2 415 913 kr
Hemmabana: Axevalla

Presentation:
G.H.Nemo har slagits i kulltoppen i den starka årgången födda 2006 (Joke Face, Sanity, med flera) hela tiden och hästen vann försök till både Svenskt Travkriterium och Svensk Travderby. I fjol matchades hästen klokt för att växa in i klassen och imponerade stort på slutet av säsongen då han vann gulddivisionen på Sundbyholmstravet i Eskilstuna. I år är det meningen att den amatörtränade hästen ska utmana den högsta eliten på allvar.

Tränaren Maria C Karlsson svarar:

Hur känns hästen för dagen?
– Han känns bara bra. Efter den sista starten i fjol fick han gå i hagen en månad och sedan har vi vintertränat och det har fungerat utan anmärkning. Han har fått ett par lite snabbare jobb nu på slutet och närmar sig årsdebut.
När startar han nästa gång?
– Förmodligen blir det årsdebut i slutet av mars eller i början av april. Vi ska sätta oss ner nu vilken dag som helst och planera. Det finns bland annat ett lopp på Mantorp 26:e mars och sedan även i Eskilstuna i början av april. Vi måste bara bestämma oss. När han årsdebuterade i fjol i maj var han bra direkt, nu tror jag han behöver lopp i kroppen.
Vilka förhoppningar och mål har du inför säsongen?
– Jag tror inte vi sett botten i honom ännu och det känns som att han utvecklas hela tiden. Han har till exempel inte varit tom i mål när han gjort sina bra lopp. Dessutom finns det fortfarande mycket att göra med utrustning och balans, han går till exempel fortfarande med öppet huvudlag och skor på fötterna. Jag tror att han är en sprinter, det har vi trott hela tiden, men han har bara gjort fyra lopp över kort distans hittills. Han är startsnabb och går alltid till slut. Det är klart vi drömmer om Elitloppet. Det känns lite löjligt att säga eftersom han inte ens har årsdebuterat, men det är i alla fall drömmen. Det är väl allas dröm?

Lars-Ove Pettersson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.