Största potten någonsin på V75

97

Största potten på V75

Största potten någonsin på V75.
När alla rekord kan slås med 120 miljoner till en ensam vinnare kan det vara dumt att inte ta storskrällen från förra lördagen på allvar.
Tränaren David Källgren och kusken Kim Eriksson hoppas återigen på nioåriga stoet Speedy Foxy Vicane som är i toppslag för dagen.

Sju rätt gav över 9,5 miljoner kronor på V75 förra lördagen på Rommetravet där ett formkort från Vaggeryd var en av svårigheterna för spelarna.
35-årige amatören David Källgren tränar Speedy Foxy Vicane och matchar helt enligt planen när han låter det nioåriga stoet gå ut i silverdivisionen (V75-7) för andra helgen i rad.
Speedy Foxy Vicane tog årets första seger i blott sjunde starten i Dalarna i lördags. Spurten var virvlande och stoet var bara bäst i ”grabbkonkurrensen”.
– Hon går allra bäst med sju dagar och upp till två veckor mellan loppen. Det är ett tufft silverlopp men en outsider är hon igen, säger David Källgren.

”Foxy”´, som hästen kallas hemma i stallet, var bara spelad på sex procent av systemen i lördags. Efter att ha kommit bort i årets stora mål Sto-SM i mitten av oktober, satt hon fastlåst på innerspår i starten på Solvalla gången efter.
I silverdivisionen på Rommetravet avgjorde hon med ett tungt avslut från fjärde utvändigt till seger på målfoto.
– Det blev en del störningar på vägen, med hästar i halvspår och lite annat. Det gick 1.14,5 första varvet också. Det var alldeles för långsamt egentligen… så nog var det starkt av henne att hinna fram, säger David Källgren, amatör på heltid som bildar duo med sin sambo Lisa Andersson.

Tar chansen innan vintern
Spelbolaget ATG har satt av jackpot-pengar under hösten och byggt en multijackpot till Eskilstuna V75 på lördag.
120 miljoner kronor kan gå till en ensam vinnare – alla tiders vinstrekord på V75 i sådana fall.
David Källgren menar att han inte kan begära seger igen på lördag i ännu en marig silverdivision. Men visst finns chansen.
– Det är tuffa motståndare hela tiden och jag har svårt att tippa. Men det är klart att hon ska räknas som en outsider igen. Hon trivs och går bäst med täta starter. Finalen är tre veckor bort och det är för länge. Nej, det kan precis som i fjol smälla till och bli vinter och då ska hon inte tävla. Därför tar vi den här starten i stället och ser finalen som en bonus bara, säger han.

I oktober i fjol segrade stoet i silverdivisionen i V75. Då som nu var månaden oktober och när snön kom ställdes hon av för säsongen och fick hoppa över finalen i minusgrader.
– Det är en fantastisk häst som varit igång sedan hon var tre år. Hon gör sitt sista år nästa om allt fungerar och har varit med om en 18 månaders tävlingsfrånvaro på grund av ett gaffelband och kommit tillbaka på det här fantastiska viset.
Foxy trivs när hon är iväg hemifrån, reser bra och både äter och dricker utan problem.
– Hon kopplar av och tycker att det är kul. Så det är ju en stjärna på det viset.

Wången Cup-vinnare
Amatören med licens på Vaggerydstravet gillar balansen med fyra till sex hästar i träning. Så proffsplaner finns det inga.
Han är född i en travfamilj från Lindesberg där pappa Bernt Källgren alltid varit amatör med både varmblod och kallblod i träning.
Lotta Johansson, Claes Svensson och Mikael Selin är tränare han jobbat åt.
– Jag gillar att köra lopp och har fått många chanser av de jag jobbat åt. Bästa året som kusk hade jag 2009 då jag körde in 1,4 miljoner på 350 körda lopp och vann Wången Cup-serien och även finalen. Ett år då sådana som Tony Wallin och Johan Untersteiner var med och körde, säger David Källgren.

Uhrberg blev Eriksson
Speedy Foxy Vicane överlåter han till rutinerade kuskar. Thomas Uhrberg hade Mulligan i SM-loppet i oktober och då fick Kim Eriksson chansen i stället.
– Kim började komma fram den tiden när jag körde mycket lopp, så jag har sett hans utveckling på när håll. Jag tycker att det är kul att det går så bra för honom i dag och loppen han kört med Foxy kan vi inte klaga över.
Speedy Foxy Vicane går med samma utrustning som vid segern, barfota runt om och i jänkarvagn.

Föregående artikelInför V86 – Nu är det dags att lämna ön
Nästa artikelTesio har avlivats på grund av en svår skada

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.