Strulputten blir favorit på Annandagen

257

beppe am 2015

Någonting hände i början av vintern.
Strulputten Beppe Am slutade strula i loppen och började uppträda som den lovande fyraåring han alltid ansetts som.
– Vi har väl ingen bra förklaring till varför han har hittat formen – men bra är han, säger man från stallet.

Solvallatränaren Roger Walmann fick ta över Beppe Am i mitten av december i fjol. Då en lovande unghäst som vunnit en del men däremellan galopperat bort framskjutna placeringar i loppen.
Busandet fortsatte i den nya regin. Årsdebuten i mars slutade i och för sig med en andraplats, men resten av hästens framträdanden var inte varit mycket att yvas över.
I klass I-finalen i Solvalla annandag jul (V75-2) spelas Beppe Am till klar favorit på V75. Detta efter tre övertygande segrar under november och december.
Senast fick han sin segerrad bruten. Tvåa efter ett ryckigt lopp bakom ledande King Sir Kir.
– Han var klart bra på V75 senast efter ett tungt lopp och har ju skött sig klanderfritt på slutet. Han kommer att göra ett bra lopp igen tror vi, säger Kenneth Haugstad i stall Roger Walmann.

”Fin i lugna jobb”
Örjan Kihlström sitter upp i V75-2. Kenneth Haugstad körde Beppe Am till seger i islossningen i Bollnäs där fyraåringen påbörjade segerraden. Han svepte då fältet till under slutrundan och gick undan till en överlägsen seger.
– Vi har väl ingen bra förklaring till varför han har hittat formen – men bra är han. Han har ju alltid lovat mycket men inte fått till det förrän nu. Det är lite täta starter nu men han har i alla fall sett fin ut i lugna jobb, säger Kenneth Haugstad.
Om de andra två hästarna i annandagens V75-finaler säger Haugstad:
3 Blue Martini Ås (V75-1) galopperade senast när Örjan skulle korrigera henne. Hon avslutade starkt gången innan och håller mycket bra form. Hon tävlar alltid med skor och det är säkert en fördel om man jämför med flera av konkurrenterna. En outsider.
13 Pantarei Ans (V75-4) gör sällan eller aldrig ett dåligt lopp. Han gillar lång distans och han kommer säkert att dyka upp där framme igen. Han är lite sämre med skor på.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.