Succé på Vincennes – öppnar upp för PdA

15

Det blev svensk succé på Vincennes på söndagen.

Call Me Keeper imponerade oerhört i Prix Bold Eagle medan V75-profilen Carabinieri visade att vinterformen räcker även i Paris.

– Han gjorde ett enormt lopp, mös Call Me Keepers tränare Daniel Redén som även gav intressanta rapporter om sina övriga stjärnhästar.

Nog vajade den blågula fanan stolt över Vincennes under söndagens tävlingar.

Prestationen på allas läppar stod Call Me Keeper för då han i bländande stil åkte ifrån sina konkurrenter i Prix Bold Eagle över 2 100 meter autostart.

Trots en jobbig förstasväng i tredjespår så fortsatte körande Pierre Vercruysse bestämt mot ledningen dit han nådde via 1.10,1 första 1 100 meterna.

– Jag sade sagt till Pierre att köra på det sättet, ta sig framåt och inte köra på speed. Hästen trivs bäst när det flyter på i jämnt tempo, förklarade Redén som efter den naturliga fartsänkningen i uppförsbacken fick se sin ångvält brisa ifrån konkurrenterna över upploppet.

– Han gjorde ett enormt lopp tycker jag. Och han var inte så trött efteråt heller, pulsen var jättelåg efter loppet.

”Viktigaste han mår bra”

Det öppnar förstås dörren för ett sista försök att kvala in till Prix d’Amerique, där Redén har säkrat start för Propulsion och Lionel och kan bli den förste svenske tränaren sedan Stig H Johansson 1992 att få med tre hästar i världens tuffaste travlopp.

Vägen dit skulle i sådana fall gå via Prix de Belgique på söndag där Call Me Keeper finns med i anmälningslistan.

– Nu är det viktigaste att han mår bra i morgon, sedan har jag fram till torsdag att plocka bort honom från loppet om det skulle visa sig att han inte är lika fin jobbet på onsdag, berättade Redén som även lämnade positiva träningsrapporter kring sin världsrekordhållerska Delicious U.S. som sedan en tid befinner sig på fransk mark.

– Hon gick sitt första snabbjobb här nere i dag och kändes otroligt taggad och glad. Men hon är bara här för att träna.

Så Prix d’Amerique är uteslutet för hennes del?

– Vi får se vad som händer de närmaste dagarna…, klurade Redén som också avslöjade att Propulsion går ut i Prix de Belgique, men kommer att köras snällt för att bygga upp formen inför sista söndagen i januari.

Segertiden för Call Me Keeper blev 1.11,5 och belöningen cirka 400 000 kronor.

Inga pengar för Sauveur

Tvåa slutade svenskägde Arazi Boko medan Sauveurs comeback i samma lopp inte lämnade något utropstecken efter sig.

Med skor på hovarna låg hästens nye tränare Björn Goop lågt på förhand och hade utlovat defensivt upplägg.

Så blev också fallet även om Sauveur fick följa med i angrepp i tredjespår runt slutsvängen från sin köposition. Något vidare bett i spurten fanns emellertid inte och hästen fick för blott tredje gången i sin gedigna karriär se sig utanför prispengarna.

Fjärde raka

Två lopp senare var det dags för svenskarna igen.

Peter Untersteiners Carabinieri kom med tre imponerande V75-segrar i ryggen och fick favoritnicken av de franska spelarna i ett lopp över 2 850 meter.

Det visade sig befogat då Johan Untersteiner styrde fram utanpå ledaren knappa kilometern från mål och höll undan för attackerande Scellino Luis, som återkom efter tre månaders vila och svarade för en mersmakande debut i regi Daniel Redén.

Svenskägt blev det även på tredjeplatsen genom King Sir Kir och belöningen för Carabinieri blev nästan 300 000 kronor.

Däremot misslyckades Mellby Viking när han i sin montédebut i loppet däremellan slutade sist av de felfria efter att ha kroknat helt sista 500 meterna.

Läs mer hos Trav 365 på Aftonbladet
Succé på Vincennes – öppnar upp för PdA

Föregående artikelSatte jätteskrällar – vann 10 miljoner
Nästa artikelSuccéhästen tas till Frankrike: ”Är klart”

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.