Succéhästen tas till Frankrike: ”Är klart”

16

Nominerad i tre kategorier inför Hästgalan för 2016 års bedrifter med Galactica.

Malin Bergström från Eskilstuna är inne i en gynnsam fas i livet och passar på att dra till Frankrike i vinter med familjehästen som vann Stochampionatet i somras.

I juli travade Galactica hem Stochampionatet på Axevalla med en miljon kronor i förstapris.

Innan året var slut hade familjehästen segrat i ett uttagningslopp till Breeders’ Crown och slutat fyra i finalen för de fyraåriga stona.

I vinter vill Eskilstuna-amatören Malin Bergström vill ge sin häst bästa möjliga förutsättningar inför kommande säsong och flyttar hästen till Frankrike för träning.

– Det har varit en stor dröm för mig att ta mig ner dit och nu har jag fått möjligheten. Det är nu eller aldrig. Jag vet inte om vi kommer att få uppleva något liknande igen och åker helt enkelt ner och känner på Frankrike ett tag, säger Malin Bergström.

Utesluter inte Frankrikestart

Galactica kommer att stallas upp hos Anders Lindqvist på Grosbois i Paris under en tid. Riktigt hur länge stoet ska vara på de breddgraderna är inte bestämt.

Malin Bergström betonar att det i första hand är träning som gäller i Frankrike.

– Men det är klart, skulle hon visa att hon är i riktig form, så visst skulle det kunna vara tänkbart att det blir en start eller två innan vi åker hem. Som hon känns just nu skulle hon kunna starta i morgon men det kommer nog inte bli årsdebut förrän fram emot vårkanten.

”Resa man unnar alla”

Några större planer för 2017 finns inte – annat än att Galactica ska må bra.

– Mitt mål med hästen är att hon ska känna sig fräsch och fin och tycka att det är roligt att tävla. Sedan är allting annat bara en bonus. Det här är ju en resa man unnar alla att göra och nu är vi här och då känns det som att vi ska ge henne de bästa förutsättningarna som bara går. Hemma vet man ju inte från dag till dag om man ska kunna träna ordentligt, säger Malin Bergström.

Fredagen 10 februari hålls den nationella Hästgalan i Stockholm där Malin Bergström är nominerad i tre kategorier.

Galactica är aktuell för titlarna Årets Fyraåring och Årets Sto. Tränaren själv är en av fyra nominerade i kategorin Årets Komet.

Läs mer hos Trav 365 på Aftonbladet
Succéhästen tas
till Frankrike: ”Är klart”

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.