Svårt läge på V75 men vinstchans ändå!

249

noras bean inte slut

Fem veckor utan lopp är inte optimalt, men tränaren Ulf Stenströmer tror ändå att hans Noras Bean har bra chanser i lördagens gulddivision.Foto av CLAES KÄRRSTRAND

Noras Bean har inte startat sedan segern i holländska Prijs der Giganten. Senast var han struken på grund av en sårskada. Ändå är tränaren optimistisk inför lördagens gulddivision på Mantorp.
– Han kan vinna loppet. Även om han får gå den tunga vägen, säger Ulf Stenströmer.

På lördagen går den nästan tolvfaldiga miljonären Noras Bean ut i gulddivisionen (V75-3), men det utan sin tränare Ulf Stenströmer på stallbacken. Han är på semester i Florida, USA och kommer i stället att följa loppet via ATG Live.
– Jag vill så klart alltid vara på plats när mina hästar startar, men jag har en enastående personal som jag litar på till 110 procent, säger Ulf Stenströmer när vi når honom via Viber.
För ungefär fem veckor sedan vann Noras Bean Prijs der Giganten i Holland och planen var att han efter det skulle startas på V75 i Jägersro den 29 november. Men på grund av en sårskada tvingades stall Stenströmer stryka sin guldklimp.
– Han var dock tillbaka i full form bara några dagar senare. Jag körde ett jobb med honom dagarna innan vi åkte till Florida och då var han jättefin.

Provar nytt huvudlag
Från startspår åtta, längst ut på vingen, över 1 640 meter är läget denna gång inte optimalt.
– Men jag hoppas och tror att han slutar bland de tre där framme. Han är absolut en av dem som kan vinna. Även om han får gå den tunga vägen, säger Ulf Stenströmer eftertänksamt innan han fortsätter:
– Han har vunnit från dödens förr. Det kan han göra igen. Mycket beror på vilken start han får. Tvingas kusken (Stefan Söderkvist) backa längst bak i kön blir det nog tufft.
För att slippa just det – en position långt bak i kön – hoppas tränaren på att göra en liten utrustningsförändring. Nämligen att byta huvudlag (från can’t see back till ett trekvartsstängt).
– Det blir första gången i så fall och tanken är att få han lite rappare från start. Förhoppningsvis kan han komma till en bra position direkt.
Siktar mot Prix de France
I början av året sprintade Noras Bean till en smått överraskande seger i Prix de France. Nu siktar kretsen kring hästen på att låta Noras Bean försöka försvara titeln i det prestigefyllda loppet, som körs i februari.
– Det blir vårt huvudmål här framöver, säger Ulf Stenströmer.

Ulf Stenströmmer om sina övriga hästar på Mantorp:
7 Tokio Hotell Hall (V75-1) är en väldigt bra häst, men han är tufft anmäld denna gång. Eventuellt blir det sista loppet för hans del i år. Synd på läget då han inte är någon jätteraket från början. Men han kommer inte att göra bort sig.
8 Darling Boko (V75-2) är stallets bästa chans, tror jag. Hon har samma vingliga läge som Noras Bean, men är en kanon från start. Jag vet inte hur kusken (Johnny Takter) har tänkt köra. Jag gissar dock att han kommer att köra framåt direkt.
11 Versailles (V75-4) har presterat jättebra den senaste tiden, men på grund av en småskada tvingades vi stryka honom från startlistorna på Jägersro i slutet av november. Nu testar vi på V75 igen. Med tanke på läget ligger vi lågt. Är han trea-fyra är jag väldigt nöjd.

 

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.