Svensk upploppsduell i Paris!

59

image

Prince di Poggio tog säsongen 14:e seger när han på torsdagen vann i Paris (arkivbild).Foto av CLAES KÄRRSTRAND

Två svenska hästar bjöd på en härlig upploppsduell i Paris på torsdagen.
Längsta strået drog Prince di Poggio före Perfect Power.

Tre svenska hästar var med i Prix d’Evrecy på huvudstadbanan Vincennes men när Time Machine galopperade bort sina chanser stod det blågula hoppet till Bengt Holm-tränade Prince di Poggio och Peter Untersteiner Perfect Power. Det var också dessa två det handlade om loppet igenom. Björn Goop forcerade favoritspelade Prince di Poggio till ledningen, släppte kort senare till Perfect Power och Dominik Locqueneux men bara för att omgående gå ut och på nytt överta kommandot. Värsta motbudet på förhand, Volcan de Bellande, försökte utmana men var chanslös. Istället var det de två svenska hästarna som gjorde upp och efter en utdragen strid bärgade invändige Prince di Poggio segern, värd cirka 220 000 kronor.
– Det kändes som att Perfect Power hade mycket krafter kvar och jag hade ingen möjlighet att hålla honom fastlåst, så det vara bara att försöka köra undan. Men Prince di Poggio svarade bra, han är otroligt ärlig och tapper, sa Björn Goop.
Kilometertiden över de 2 700 meterna skrevs till 1.14,0 och segern var Prince di Poggios 14:e för året, vilket så här långt gör honom till Sveriges segerrikaste häst 2014.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.